Verschillen tussen bijbaan, parttimebaan en voltijd baan

Inhoudsopgave

Wat zijn nou de verschillen tussen een bijbaan, een parttimebaan en een voltijd baan? Wij leggen je het nu voor eens en altijd uit.

Bijbaan

Een bijbaan is betaald werk dat je naast andere activiteiten doet. Bijvoorbeeld met als doel om `je studie te financieren. Het kan ook een bijbaan in de sales zijn die je naast een reguliere baan hebt, voor extra inkomsten. In dat geval zien we het als nevenverdiensten naast een normaal inkomen.

Parttime of deeltijdwerk

Een bijbaan of parttime baan kunnen veel met elkaar overeen hebben. Deeltijdwerk is een baan van een werknemer waarbij op een bepaald peilmoment/-periode het aantal overeengekomen uren lager ligt dan het aantal dat behoort bij een volledige dag- en weektaak. Vaak kunnen mensen hier in Nederland al goed van leven. Het is dan ook niet voor niets dat ons land bekend staat als koploper in deeltijdwerken. Bij parrtime werken heb je nog genoeg vrije tijd over voor vrienden en familie of misschien voor andere leuke fysieke activiteiten. Lees hier meer over de verschillen tussen paintball en airsoft.

Voltijdbaan

Een voltijdbaan is een vaste baan die je voor 40 uur per week hebt. In sommige bedrijven en bij overheidsbanen wordt onder 36 uur ook voltijd verstaan. In dat geval is er sprake van arbeidstijdverkorting waar werknemers in plaats van acht, negen uur per dag werken, waardoor ze een vrije dag per week overhouden en toch nog 36 uur kunnen maken.,

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *