Verschillen tussen een buitenverblijf en een veranda

Inhoudsopgave

Buitenverblijven zoals veranda’s zijn populaire aanbestedingen. Ze zorgen voor een extra plek op eigen terrein, en thuis tijd besteden wordt zo steeds aantrekkelijker. Een veranda is een voorbeeld van een buitenverblijf. Zo valt een veranda dus onder een buitenverblijf als categorie. Onder buitenverblijven vallen zo ook tuinhuizen of prieeltjes. Alles wat je neerzet om buiten tijd te spenderen door te zitten, liggen of overdekt droog te blijven is een buitenverblijf. Een veranda is een overkapping die veelal op drie of meer poten rust. De meeste veranda’s zijn ook aangebouwd aan een huis.

Exclusiviteit op maat

Exclusieve buitenverblijven worden gevraagd om rekening te houden met alles dat al gebouwd is. Zo kan een aangebouwde veranda op maat ervoor zorgen dat het materiaal overeenkomt met de kleuren en materialen van het bestaande huis. Ook is die uiteraard perfect passend gemaakt.

Een speciaal buitenverblijf wordt meestal gebruikt als plek om te lezen of een plek te bieden om te kunnen vertoeven met gasten. Ook wordt het gebruikt als overkapping voor bijvoorbeeld een jacuzzi. De meeste veranda’s zijn open en daarom niet echt geschikt voor de koudere seizoenen. Vooral voor de winter wordt eerder een serre aangelegd dan een veranda. Daarom noemen ze een serre ook wel een winterverblijf.