Verschillen tussen business coach en executive coaching

Inhoudsopgave

Gecertificeerde professionele coaches volgen veel verschillende disciplines en niches. Er is executive coaching, business coaching, life coaching, carrière coaching, enzovoort. Na zoveel jaren in de sector, krijgen we veel vragen over de verschillen tussen een business en een executive coach. Laten we onderzoeken en nagaan wat de gelijkenissen zijn en wat business coaching en executive coaching van elkaar onderscheidt.

De gelijkenissen tussen business coaching & executive coaching

Ook al zijn ze fundamenteel verschillend, toch delen een business coach en een executive coach enkele gelijkenissen.

Afgezien van hun aanpak hebben beide coaches maar één doel voor ogen – namelijk hun cliënten helpen hun zakelijke doelstellingen te verbeteren of oplossingen te vinden voor de zakelijke problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen.

De belangrijkste verschillen tussen business coaching en executive coaching

Business coaching

Business coaching is waar de focus van de business coach ligt. Dit type coach heeft een gecertificeerde coach opleiding gevolgd die hen in staat stelt te werken met ondernemers. Dit kunnen startende CEO’s zijn of zelfs doorgewinterde ondernemers.

Een business coach kan werken aan een verscheidenheid van doelstellingen, zoals het bouwen van een effectief business plan, het nieuw leven inblazen van de strategie, het identificeren van marketing behoeften, het stimuleren van de algehele motivatie en prestaties van de organisatie, en ga zo maar door.

Business coaches zijn opgeleid om de obstakels op te lossen die in de weg liggen van het bedrijf.

Als business coach hebt u inzicht in succesvolle bedrijfspraktijken, productieve teamomgevingen, motiverende benaderingen en reikt u instrumenten aan om eventuele obstakels te overwinnen. Een business coach werkt dus in een partnerschap en in tandem met zijn cliënt (een bedrijfseigenaar) om zijn bedrijf te laten groeien en/of bedrijfsgerelateerde obstakels op te lossen.

Executive Coaching

Een executive coach kan onafhankelijk worden ingehuurd om senior managers of managementteams voor een bepaalde periode te coachen of kan intern werken, bijvoorbeeld om werknemers consequent te coachen. Het doel van een executive coach is zich te richten op zowel leiderschapsvaardigheden als persoonlijke ontwikkeling.

Hij gaat ervan uit dat het verbeteren van leiderschapsvaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van leidinggevenden uiteindelijk zal leiden tot de verbetering en het succes van de organisatie.

Executive coaches worden meestal ingehuurd om leidinggevenden en managers te helpen met het stellen, volgen en bereiken van persoonlijke verbeteringsdoelen. Deze doelen zijn in staat om de algemene motivatie van het personeel te verbeteren, de productiviteit te verhogen, de communicatievaardigheden te verbeteren, enzovoort. Het faciliteren van gewenst gedrag zal indirect resulteren in het bereiken van hun doelen en op zijn beurt het succes van de organisatie te laten plaatsvinden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *