Verschillen tussen comfort en liefde

Het is moeilijk dit te onderscheiden, want beide zijn goede gevoelens voor de mens. Maar voor mij, is er een verschil tussen comfort en liefde.

Comfort en op je gemak voelen

Als je je op je gemak voelt bij iemand, hou je waarschijnlijk (misschien onbewust) ook van diegene. Je kunt je ware zelf zijn in hun buurt, onnozel zijn, je hoeft geen masker te dragen om jezelf te verbergen. Je hoeft je geen zorgen te maken om je ware aard bij hen te verbergen. Omdat je hen genoeg vertrouwt dat ze je niet zullen verlaten alleen maar omdat ze de echte jij zien.

Mensen bij wie we ons ten alle tijden comfortabel kunnen voelen zijn zo waardevol. En voor de keren dat we dat niet doen, kan je altijd grijpen naar comfort food om jezelf weer blij te voelen.

Liefde en houden van

Aan de andere kant, als we van iemand houden, kunnen we ons niet altijd op ons gemak voelen bij diegene. Soms, als je verliefd wordt, moet je je goede imago bewaren en je ware ik niet laten zien. Omdat je wilt dat ze ons zien als een perfect persoon en we kunnen zorgen dat ze ook van ons houden. We zijn ook bang dat ze ons verlaten als we ons ware gedrag laten zien. Accepteer het of niet, dat is niet comfortabel voor ons, om te doen alsof we iemand anders zijn, toch?

Pure liefde is niet altijd comfortabel. Liefde is hard, het is gek, het doet pijn, het voelt goed, het is ellendig, het is hartverscheurend, het is prachtig, het is verbazingwekkend, het is de meest wilde rit die je ooit zult maken en niet comfortabel. Als je je op je gemak voelt met iets of iemand betekent dat dat je je hebt gevestigd en je vestigen is nooit goed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *