Verschillen tussen een echt en digitaal fotoboek

Het traditionele papieren fotoalbum bestaat al bijna even lang als fototoestellen, en zowat elke familie heeft er minstens één. Hoewel ze een mooie plaats zijn om een paar honderd foto’s in te bewaren, zijn albums niet goed om veel foto’s te laten zien, en zijn het slechts statische voorstellingen. Maar wat is nou het verschil tussen een echt en digitaal fotoboek? Je leest het hieronder!

Echt fotoboek  

Fotoalbums zijn perfect om tot een paar honderd papieren foto’s in op te bergen, maar het kan uren duren om ze te ordenen en op de pagina’s te plakken. Als ze eenmaal gemonteerd zijn, is het moeilijk om de indeling van de foto’s te veranderen, en in de loop der jaren, ongeacht of je tape, lijm of hoekjes gebruikt, er uiteindelijk toch een paar uitvallen.

Mobiel  

Net als elk ander boek, kun je het papieren album overal mee naartoe nemen. Uiteraard heeft het geen elektriciteit nodig, tenzij je er ’s nachts in wilt kijken. Een goed album met duur papier zou de prenten tientallen jaren, zo niet eeuwen, moeten conserveren.

Eenvoudig geld besparen 

Als je nieuwe, goed bewerkte, schoon ogende foto’s voor je albums wilt, moet je ze afdrukken. Dat kan erg duur worden, erg snel. De website van Kodak rekent 30 cent voor het afdrukken van een foto van 4 bij 6 cm, 1,59 euro voor een foto van 5 bij 7 cm en 4,25 euro voor een foto van 8 bij 10 cm. Een mix van 275 foto’s zou op bijna 350 euro kunnen uitkomen als je deze service zou gebruiken. Het enige wat je dan moet doen is het sorteren en monteren van de foto’s, maar de verwerking en verzending van de afdrukken brengt wel kosten met zich mee voor het milieu. Traditionele fotobewerking is zeer waterintensief, gebruikt bijtende chemicaliën, en kan zilver in het milieu brengen.

Zelf afdrukken  

Er is echter een minder dure manier: de foto’s zelf afdrukken. Met een kleurenlaserprinter, zoals de OKI C6050n, dalen de kosten drastisch. De meeste printers hebben een resolutie van 1.200 dots per inch en een uitstekende kleurverbeteringsmodus voor het afdrukken van foto’s.

Digitaal fotoboek  

In tegenstelling tot een echt fotoboek, kost het wel tijd om de foto’s zo te oriënteren dat ze met de juiste kant naar boven gericht zijn. Bij een digitaal fotoboek moeten de foto’s afzonderlijk worden gedraaid en opnieuw worden opgeslagen in een beeldbewerkingsprogramma, zodat je niet eindigt met een foto van oom Ralph die op zijn zij naast het Vrijheidsbeeld ligt.

Bespaar tijd  

Als de foto’s allemaal netjes rechtop uit je camera komen rollen heb je dit probleem niet meer. Een digitaal fotoboek is gemakkelijk te maken omdat het grotendeels alleen een afdrukproces hoeft te doorlopen. Dus het kan worden besteld en geleverd binnen 3-5 dagen alleen al, via de meeste apps en websites die online beschikbaar zijn.

Alle designs 

Met de digitale versie zijn de keuzes eindeloos en afhankelijk van de fantasie van de samensteller. De keuzes zijn eindeloos, een album in de silhouet van een luier, voor de baby-foto’s, onesie, baby jurkje, doos-album, portemonnee vorm, tas vorm, ijshoorntje enz.

Alle kleuren  

Digitale fotoboeken zijn creatief gemaakt met veel kleuren en versieringen, waar je mee kunt pronken bij je familie en vrienden en je zult zien hoeveel waardering je krijgt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *