Verschil tussen auto theorie online oefenen en uit een boekje

Nog voor je 16 jaar wordt, kun je al beginnen te oefenen voor het auto theorie-examen. Omdat je vanaf 16 jaar oud mag meedoen aan het auto theorie-examen van het CBR. De bevoegde instantie vanuit de overheid die mensen toetst op rijvaardigheid, voor het behalen van hun rijbewijzen. Je kunt de auto theorie leren uit een boek. Dit boek kun je kopen bij de boekhandel, lenen bij de bibliotheek of online bestellen.

Nadat dat je theorie hebt doorgenomen is het tijd om te oefenen. Je kunt het theorie boek samen met oefenmateriaal kopen of er zonder. Of je kunt online de theorie leren en examens oefenen. Online leren en oefenen is goedkoper dan een boek bestellen met oefenmateriaal. Online bepaal je zelf hoeveel behoefte je hebt aan oefenen en dat valt toch goedkoper uit. Er zijn ook gratis oefeningen en examens beschikbaar.

En dat is niet het enig verschil.

Altijd en overal online leren en oefenen

Als je het theorieboek met oefenmateriaal koopt, moet je deze spullen bij je hebben om te leren en oefenen. Soms krijg je een CD of een USB-stick erbij met oefenmateriaal erop. Je hebt dan een apparaat nodig dat het gebruik van CD of USB-stick ondersteunt. Als je niet thuis bent, zou lastig kunnen zijn rond te sjouwen met alle spullen.

Terwijl als je kiest voor online leren en oefenen, kun je dat altijd en overal doen. Je hoeft bijna niets te sjouwen want jouw mobiel, tablet of laptop met internet zijn al voldoende. Bovendien is er tegenwoordig vrijwel overal wifi beschikbaar. Je kunt je dus vrijwel op het auto theorie examen voorbereiden.

Online biedt meer oefenmateriaal

Als je een boek met oefenmateriaal hebt aangeschaft, is dat alles wat je hebt om mee te oefenen. Je bent als het ware beperkt. Het kan zijn dat als je al het oefenmateriaal hebt gebruikt, je toch nog behoefte hebt aan oefeningen. Omdat je aanvoelt dat je het zelfvertrouwen nog niet hebt.

Online is er veel meer materiaal om mee te oefenen, zodat je goed voorbereid bent op het examen. Zo kun je zelf ook aanvoelen hoe zelfverzekerd je bent voor het examen van het CBR. Het kan ook zijn dat je de bepaalde onderdelen opnieuw moet leren. Online zijn er ook veel tips hoe de theorie effectief te leren.

Online biedt ook offlinemogelijkheden

Hoe de auto theorie leren? Je kunt online en offline leren. De website uit de link in de vraag aan het begin biedt mogelijkheden voor online en offline studeren. Dus heb je geen toegang tot wifi? Geen probleem, want je kunt de webpagina’s opslaan op jouw apparaat. Zo kun je zonder internet, offline dus, leren en oefenen.

Er zijn aardig wat verschillen tussen onlineautotheorie leren en oefenen. En leren uit een theorieboek met een oefenpakket erbij. Behalve dat online goedkoper is, kun je altijd en overal leren en oefenen. Met een mobiel of tablet en wifi zit je al goed. Verder is er veel meer oefenmateriaal online beschikbaar, zodat je zelfverzekerd het CBR-examen succesvol kunt afronden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *