Verschillen tussen eetcafe, bar en restaurant

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een eetcafé, bar en restaurant? Wij gaan het je nu vertellen! Dus lees snel door.

Restaurant – In een restaurant krijg je een zitplaats toegewezen, je moet misschien van te voren reserveren, meestal word je bediend. Je betaalt aan het eind van je maaltijd.

Bar – Voornamelijk voor alcoholische dranken, ze kunnen je een zitplaats geven of je zoekt je eigen bar, iemand kan je bedienen of je moet letterlijk aan de bar bestellen. Je kunt vooraf of achteraf betalen. Bar varieert veel omdat het goedkoop of duur kan zijn. Luidruchtig ook, kan dansvloer hebben.

Eetcafé – Je kunt eten of drinken krijgen, je vindt je eigen zitplaatsen, je bestelt aan de bar om je drankjes en eten te halen met je tafelnummer, er zijn televisies om sport te kijken.

Een eetcafé is een drankgelegenheid waar dranken, voornamelijk alcoholische, kunnen worden gekocht en geconsumeerd en waar ook voedsel wordt verstrekt en soms amusement, terwijl een restaurant een (luxere) eetgelegenheid is waar de gasten aan hun tafel eten geserveerd krijgen en waar vaak geen sprake is van een apart bargedeelte.

Sociale functie van eetcafés

Een eetcafe wordt van oudsher gezien als een ontmoetingsplaats: toen het grootste deel van het land nog in een dorp lag, was het eetcafe de plaats waar de mensen samenkwamen om te ontspannen, te praten, te handelen en nieuwtjes uit te wisselen. Vaak werd het beschouwd als het hart van het dorp. Soms bood het ook onderdak aan reizigers, in welk geval hij herberg werd genoemd. Deze buitenstaanders werden verwelkomd, want zij brachten iets nieuws en interessants naar het dorp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *