Verschillen tussen onder- en bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden of wallen onder je ogen zorgen voor een vermoeide blik. Veel mensen die last hebben van deze klachten willen dolgraag weer een frisse blik zoals vroeger. Door het laten uitvoeren van een onder- en/of bovenooglidcorrectie is dit mogelijk. Beide ingrepen zijn relatief klein en zorgen voor grote resultaten. Hieronder hebben we de verschillende tussen een onderooglidcorrectie en een bovenooglidcorrectie uitgelegd.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep waarbij de plastisch chirurg je oogleden corrigeert. Bij wallen worden je onderoogleden gecorrigeerd, terwijl bij hangende oogleden de bovenoogleden gecorrigeerd worden. Na de ingreep kan je al snel weer naar huis.

 

Een ooglidcorrectie kan uitgevoerd worden om cosmetische redenen, maar ook om verschillende medische redenen. Enkele cosmetische redenen zijn de sombere, vermoeide en oudere uitstraling. Hangende oogleden of wallen kunnen ook klachten veroorzaken, zoals: zware oogleden, hoofdpijn of een beperkt gezichtsveld.

Bovenooglidcorrectie bij hangende oogleden

Heb je last van hangende oogleden? Dan is een bovenooglidcorrectie de juiste ingreep om dit te verhelpen. Tijdens de ingreep wordt er een overtollig stukje huid uit je bovenooglid verwijderd. Dit wordt gedaan door een klein sneetje in de natuurlijke huidplooi te maken. Het kleine litteken is dan ook nauwelijks zichtbaar.

Onderooglidcorrectie bij hangende oogleden

Heb je last van wallen onder je ogen? Dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een onderooglidcorrectie wordt het uitpuilende vet onder je ogen verwijderd door een kleine incisie te maken aan de binnenkant van het ooglid. Naast het vet kan er ook overtollige huid verwijderd worden om wallen te verminderen of zelf helemaal te verwijderen.

 

Wil je meer lezen over een ooglidcorrectie? Of wil je advies over deze ingreep? Ga naar BetanClinics.nl.