Verschillen tussen gaming tegoed en gaming abonnement

Inhoudsopgave

Wat is gaming tegoed en wat is een gaming abonnement en waarin verschillen ze met elkaar? Op die vragen gaan we je nu antwoord geven.

Wat is gaming tegoed?

Een gaming tegoed verkrijg je vaak in de vorm van game credits of een saldo op een tegoedkaart. Met dit tegoed kan je op een specifiek online game platform credits uitgeven, bijvoorbeeld om een spel of een DLC (uitbreiding van een spel) te kopen. Soms kan je gaming tegoed gebruiken om voor een bepaalde tijd toegang te krijgen tot een spel waar je een abonnement voor dient af te sluiten. Een gaming tegoed of giftcard is een mooie manier om iemand die houdt van gaming een cadeau te geven, zonder dat je hem of haar stuurt in de keuze voor een specifiek spel.

Wat is een gaming abonnement?

Online gaming abonnementen zijn vrij gebruikelijk in de game-industrie. Of het nu gaat om een abonnement op een online dienst voor multiplayer-gaming of Netflix-achtige diensten die toegang bieden tot een enorme bibliotheek van games om te spelen, game-abonnementen bieden veel waarde aan fervente gamers.

Gaming abonnementsdiensten kunnen zeker de moeite waard zijn als de bibliotheek van games en de prijs goed is. Hier zijn de beste gaming abonnementsdiensten op dit moment. Daarnaast stelt het game ontwikkelaars in staat hun games door te blijven ontwikkelen omdat ze maandelijks betaald blijven worden, waardoor jij als gamer een steeds rijkere speelervaring zult ervaren. Bij spellen die gewoon te koop zijn, zonder membership/abonnementsmodel erachter zal de ontwikkelaar niet geprikkeld worden aan het spel door te werken en er regelmatig updates aan uit te voeren. Immers, de verkoop van het spel neemt geleidelijk na de introductie af, waardoor het voor hem niet zinvol is er aan door te werken. Een abonnementsmodel biedt dus veel voordelen voor zowel de ontwikkelaar als de gebruikers van de game.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *