Verschillen tussen geld en valuta

Inhoudsopgave

Veel mensen weten niet dat er verschillen tussen geld en valuta zitten. Begrijpelijk, want de termen zijn zo erg met elkaar verwant dat het lijkt alsof er geen verschil tussen deze twee begrippen. Geld en valuta verwijzen vaak naar hetzelfde waardoor ze door elkaar worden gebruikt. Er zijn echter enkele verschillen tussen geld en valuta.

Geld

Geld heeft drie functies. Je kunt geld inwisselen voor goederen of diensten, het is een ruilmiddel. Geld wordt ook gebruikt als rekeneenheid om prijzen te bepalen. Verder is geld ook een waarde opslag om te sparen. Bij geld kun je denken aan het papieren geld of de euromunten, maar ook het geld wat op je bankrekening staat. De waarde van geld wordt bepaald door vraag en aanbod.

Bitcoin en Altcoins

Kan jij antwoord geven op de vraag “wat zijn Altcoins?”. Waarschijnlijk niet want heel veel mensen begrijpen deze term niet. Er wat dan ook vaak wat zijn Altcoins als zoekopdracht in Google ingevoerd. Je kan tegenwoordig ook met de Bitcoin of met Altcoins betalen. In de toekomst zal je het concept veel vaker terugzien. Met Bitcoin en andere Altcoins kun je snel geld overmaken naar iedereen in de wereld. Betalen met Bitcoin of Altcoins kan gemakkelijk met een betalingsoplossing. Je kan kiezen uit de munt waarmee je wilt betalen, ziet vervolgens een QR-code en een adres waar je jouw munten heen kan sturen. Dit kan je doen vanuit je eigen Crypto wallet.

Valuta

Valuta is elke vorm van geld die wordt verspreid. Valuta kan hard geld omvatten, zoals munten of zacht geld, zoals bankbiljetten. Valuta evalueerde honderden jaren geleden toen het ruilsysteem werd gebruikt. Later werd valuta vertegenwoordigd door zilver en goud en de waarde van goederen of diensten die voor dit zilver en goud werden verkocht. Vanwege problemen bij het verhandelen van zilver en goud, werd papiergeld en munten geïnduceerd. Banken bewaarde het zilver en goud. Papiergeld en munten zijn de valuta die we vandaag gebruiken. De bankbiljetten en munten die in omloop zijn hebben wel geen waarde, maar vertegenwoordigen het zilver en goud wat bij de bank wordt vastgehouden.

Belangrijkste verschil tussen geld en valuta

Het belangrijkste verschil tussen deze twee termen is dat bij geld de werkelijke waarde wordt verhandeld voor goederen en diensten. Valuta is het papiergeld of de munten waarmee we onze dagelijkse betalingen doen. Het goud en zilver wat bij de bank wordt bewaard is het geld.