Verschillen tussen een instructeur en een coach

Bij traditionele lesmethodes staat een docente voor de klas en geeft ze instructies. “Schrijf het volgende op.” Deze instructies werken niet voor iedereen. Het is een structuur waarbij er soms een onnodige afstand tussen instructeur en leerling wordt ontwikkeld. Daarnaast is het niet meer dan de instructies opvolgen voor de leerling. Dit is waar een docent zoals bij deze rijschool in Heerlen het onderscheid maakt. Onderscheid tussen een instructeur en een coach.

Bij een rijschool in Landgraaf of Heerlen wordt de instructeur een coach. Dat wil zeggen dat hij de verantwoordelijkheden en inzichten bij de leerling legt. Een coach is ondersteunend bij een traject waar de leerling zichzelf vooruit moet zien te helpen. Door de verantwoordelijkheid te laten nemen worden er betere keuzes gemaakt en kan de leerling op zichzelf zien te vertrouwen. Met enkel instructies geven wordt er simpelweg niet veel geleerd.

Een coach voor iedereen

Een coach kan in elke soort lesomgeving voorkomen. Zo zijn er ook life coaches die je helpen met je leven leiden en indelen zoals jij dat graag zou willen. Of kindercoaches, die kinderen een steuntje in de rug geven wanneer dat nodig is bij bijvoorbeeld een scheiding van de ouders. Zo vervangt coachen langzaam de ouderwetse methodes van “docenten die je zeggen hoe het moet”.