Verschillen tussen de iPhone 12 en iPhone 13

Inhoudsopgave

Het is weer zover, de nieuwste telefoon van telecom gigant Apple is op de markt gekomen. De iPhone 13 maakt zoals verwacht indruk door onder andere design en gebruiksvriendelijkheid. Toch twijfelen veel mensen aan hoe verschillend deze is tegenover het oude model, de iPhone 12.

Verschil in de camera

Laten we beginnen met de camera, voor veel mensen toch een belangrijk aspect en iets wat aankoop kan aansporen of tegenhouden. Wat betreft het aantal megapixel en andere gegevens, deze zijn voor beide generaties iPhone exact hetzelfde. Echter claimt Apple zelf dat het verschil toch merkbaar is en dan de camera van nieuwere telefoon wel degelijk beter is.

Design

Qua design is er altijd wel een verschil te zien tussen nieuwere en oudere modellen, maar de basis blijft hetzelfde. De iPhone 13 heeft uiteraard een minimalistische look en gladde, ronde hoeken. Wat betreft de afmetingen is er amper merkbaar verschil. Daarbij moet wel verteld worden dat door o.a. de batterij en andere inwendige onderdelen de laatste versie van de iPhone wat zwaarder is. Niet dat dit merkbaar gaat zijn hoor, het gaat om een verschil van nog geen 10 gram.

Oplader

Dit is geen verschil, maar een overeenkomst. Toch nog wel even belangrijk om aan te stippen. Bij de aanschaf van de iPhone 13 krijg je geen oplader iPhone meer. Hoewel je bij de iPhone 12 ook al niets ‘extra’ kreeg, wisten veel mensen niet dat een oplader iPhone niet meer inclusief is. Wel handig om te weten voordat je er een aan gaat schaffen (of niet).

Tenslotte: de prijs

Het is allang geen geheim meer dat smartphones, en al zeker die van Apple, niet bepaald goedkoop zijn. Meer dan 700 euro kwijt zijn aan een toestel van een bekend telefoonmerk is anno 2021 iets heel normaals geworden. De iPhone 13 volgt deze trend. Voor het instapmodel betaal je al zo’n 850 euro. Dat is bijna 100 euro meer dan dat het instapmodel van de iPhone 12 was.

De keuze is helemaal aan jou!