Verschillen tussen een kantoorkast en archiefkast

Ben je op zoek naar een kantoorkast of archiefkast voor op kantoor of op je thuiswerkplek? Dan is het belangrijk om te weten wat nou eigenlijk de verschillen zijn tussen deze twee verschillende kasten. In onderstaande artikel vertellen we het verschil en waarop je moet letten bij het kopen van een kantoorkast of archiefkast

Kantoorkast of archiefkast: wat is het verschil?

Het grootste verschil tussen een kantoorkast en archiefkast is dat een archiefkast vaak een open systeem is, terwijl een kantoorkast is voorzien van deuren. Zoals het woord al zegt is een archiefkast speciaal voor het opbergen van papieren documenten in mappen. Er zijn simpel gezegd twee soorten archiefkasten, namelijk met verticale bestanden en laterale bestanden.

Waarop letten bij het kopen van een kast voor op kantoor?

Of je nou kiest voor een archiefkast of kantoorkast: in beide gevallen is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. De belangrijkste aandachtspunten zijn: het deursysteem, de uitvoering en de inhoud.

Deursysteem

Als je op zoek gaan naar een geschikte kantoorkast of archiefkast heb je de keuze uit verschillende deursystemen. Welk deursysteem het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Er zijn vier soorten deursystemen, namelijk: vleugeldeur, vouwdeur, roldeur en schuifdeur. Elk deursysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Verdiep je bij aankoop daarom goed in welk deur systeem het handigst is in jouw situatie.Hieronder meer informatie over de verschillende soorten kasten. Bezoek ook eens de webshop van Archiefkasten-shop.nl.

 

 

  • Vleugeldeurkast. Een vleugeldeurkast, wordt ook wel een draaideurkast genoemd. Als er voldoende ruimte is om de deuren van de kast te openen dan is dit deurtype geschikt. Het grootste voordeel is dat de kast toegankelijk is.

 

    • Vouwdeurkast. Bij het openen neemt dit deurtype minder ruimte in als een vleugeldeurkast. Toch heb je met een vouwdeurkast volledige toegang tot de inhoud van de kast.
    •  Roldeurkast. Zoek je een ruimtebesparende kast voor op kantoor? Dan is een roldeurkast de beste keuze. De inhoud is volledig toegankelijk en bij het openen van de kast neemt dit geen ruimte in beslag.

 

  • Schuifdeurkast. Een ander ruimtebesparend deurtype is de schuifdeurkast. Door de schuifdeuren is deze deurtype ruimtebesparend en biedt de kast veel opbergruimte.

 

Uitvoering van de kast

Kasten voor op kantoor zijn er in allerlei vormen en maten. Het is van belang om te bedenken welke uitvoeren van de kast het beste past in de ruimte die je hebt. Zoek je een horizontale of verticale kast? En hoeveel opbergruimte heb je nodig?

Afmetingen van de kast

Zowel kantoorkasten als archiefkasten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Bij het kiezen van een geschikt kast is het belangrijk om de juiste afmeting te kiezen. In veel kantoren is de ruimte voor een kast beperkt, waardoor het van belang is om op te meten hoeveel ruimte je hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *