Verschillen tussen NordVPN en ExpressVPN

Inhoudsopgave

Wat is een VPN?

Wanneer u online uw internetverkeer wilt beveiligen en anoniem wilt browsen, dan is het handig om een VPN te gebruiken, oftewel een Virtueel Privé Netwerk. Het is dan onmogelijk voor hackers, providers en overheden om uw internetactiviteit te volgen. Een VPN verandert het IP-adres, waardoor het mogelijk is om het internet te gebruiken alsof u zich in een ander land bevindt, zolang er op die locatie servers zijn.

Twee van de meest gebruikte VPN diensten zijn NordVPN en ExpressVPN. Beide diensten worden al jaren beschouwd als de beste in hun vak. Vergeleken met de concurrentie steken deze VPN’s er met kop en schouder bovenuit. Wat NordVPN en ExpressVPN onderscheidt en wat de onderlinge verschillen/overeenkomsten zijn, zullen we hieronder voor u beschrijven.

NordVPN versus ExpressVPN

NordVPN beschikt over de meeste servers, met meer dan 5000. Deze bevinden zich in ongeveer 60 verschillende landen. ExpressVPN heeft weliswaar minder servers, ongeveer 3000, maar is in meer landen beschikbaar dan zijn concurrent, in bijna 100 landen. Beide diensten zijn te gebruiken op Windows en Mac, maar ook voor Android en iOS op de smartphone.

Qua snelheid scoort ExpressVPN net iets beter dan NordVPN. Met snelheid bedoelen we hoe lang het duurt om verbinding te maken met een server én de snelheid van de daadwerkelijke server. NordVPN doet dit redelijk snel, maar ExpressVPN onderscheidt zich door razendsnel verbinding te maken met vrijwel alle servers in elk land, waardoor deze VPN dienst net iets gebruiksvriendelijker is.

Qua klantvriendelijkheid verschillen ze minimaal van elkaar. Bij NordVPN kunt u op een kaart van de wereld kiezen in welk land en welke server u wilt gebruiken. Bij ExpressVPN krijg u een lijst met verschillende landen te zien en de daar bijbehorende servers.  Beide aanbieders beschikken over 24 uur per dag klantenservice. Dit kan via e-mail of live chat via de website.

Als we het over veiligheid hebben is er nauwelijks een verschil. Beide beschikken over een ‘’kill-switch’’, dat ervoor zorgt dat uw netwerk wordt uitgeschakeld wanneer de verbinding wegvalt, zodat uw eigen IP-adres niet zichtbaar wordt.

Tot slot de verschillen in prijs. Hierbij is NordVPN de goedkoopste, voor ongeveer €10,- per maand, vergeleken met ExpressVPN, voor net geen €13,- per maand. Hoe langer u zich bindt, hoe goedkoper de prijs per maand wordt. Beide VPN diensten bieden ook een geld-terug-garantie en een gratis testperiode.

Al met al verschillen de twee VPN diensten niet zo veel van elkaar en bent u bij beide voorzien van uitstekende kwaliteit en service.