Verschillen tussen linoleumvloer en marmoleumvloer

linoleumvloer

Inhoudsopgave

De termen “linoleumvloeren” en “marmoleumvloeren” worden vaak door elkaar gebruikt, wat niet verwonderlijk is. In feite is marmoleum een merknaam voor linoleum. Het is echter belangrijk om te beseffen dat er daadwerkelijk verschillen tussen deze twee lagen zijn, hoe klein ook. We leggen jou in dit artikel uit wat de verschillen tussen linoleum en marmoleum vloeren zijn.

Definitie van linoleumvloer

Een linoleumvloer is een type vloerbedekking dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, houtmeel, hars, kalksteen en pigmenten. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, veerkracht en natuurlijke uitstraling. Linoleumvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen en kunnen een warme en authentieke sfeer aan een ruimte geven. Op de website van Vloerenboulevard vind je meer informatie over een linoleumvloer.

Definitie van marmoleumvloer

Marmoleum vloeren zijn een speciale uitvoering van de linoleumvloeren van Forbo. Het heeft een marmerachtig uiterlijk en is gemaakt met een uniek productieproces. Lijnzaadolie is het belangrijkste ingrediënt dat wordt verkregen door de zaden van vaasplanten te persen. Marmoleum vloeren zijn er in verschillende kleuren en patronen, waardoor residentiële en commerciële ruimtes een elegant en tijdloos karakter krijgen.

Duurzaamheid

Er zijn verschillen, maar het is goed om te weten dat beide vloeren een grote rol spelen op het gebied van duurzaamheid. Deze worden hier kort beschreven.

Linoleum

Deze zijn gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstoffen, waardoor ze een ecologisch verantwoorde keuze zijn. Bovendien hebben linoleumvloeren een levensduur van gemiddeld 25 jaar en kunnen ze jarenlang meegaan met weinig slijtage. Bestand tegen krassen, vlekken en verkleuring, gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Maroleum

Marmoleum, net als linoleum, is een duurzame vloerkeuze die uitstekend bestand is tegen slijtage en eenvoudig schoon te maken en te onderhouden is. Met een gemiddelde levensduur van 40 jaar biedt marmoleum langdurige weerstand tegen krassen en slijtage, waardoor het een betrouwbare en duurzame optie is voor verschillende ruimtes.

Prijzen

Over het algemeen zijn linoleumvloeren iets goedkoper dan marmeren vloeren. Dit prijsverschil kan te wijten zijn aan de leverancier, het productieproces, het ontwerp of de merknaam. Als richtprijs kunnen linoleumprijzen fluctueren. De gemiddelde kosten liggen tussen de €650,- en €3.000,- euro. Marmeren vloeren kosten doorgaans gemiddeld €800,- €4.000,- euro.

Vergroot je kennis over vloeren door ook onze blogs te lezen over de verschillen tussen laminaat- en PVC-vloeren of de verschillen tussen beton- en gietvloeren. Ontdek welke vloer het beste past bij jouw wensen en behoeften. Laat je inspireren en maak een weloverwogen keuze voor de ideale vloer voor jouw ruimte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *