Verschillen tussen een nieuwe telefoon een een refurbished telefoon

Telefoons krijg je in allerlei varianten, merken en soorten. Tegenwoordig heb je niet alleen nieuwe of tweedehands telefoons. Vaak krijg je ook de keuze tussen een nieuwe telefoon en een refurbished telefoon. Maar wat is nou eigenlijk een refurbished telefoon en wat is het verschil tussen een refurbished telefoon en een nieuwe telefoon? Dat wordt hier uitgelegd.

Een nieuwe telefoon

Een nieuwe telefoon zegt het eigenlijk al, is compleet nieuw. Het is de telefoon zoals die uitgebracht is, inclusief originele onderdelen. Vaak is een nieuwe telefoon redelijk prijzig. Je hebt echter wel de zekerheid dat de telefoon helemaal nieuw is en het behoort te doen. De telefoon komt immers rechtstreeks vanuit de fabrikant, zonder eerst gebruikt te worden door iemand. Telefoons kopen we bijna altijd nieuw. Maar hoe mooi zou het zijn als jouw telefoon een tweede leven krijgt wanneer jij hem niet meer gebruikt?

Een refurbished telefoon

Dat iemand een refurbished telefoon heeft hoor je steeds vaker. Refurbished telefoons zijn telefoons die al eerder gebruikt zijn door iemand. Maar deze worden zo gemaakt dat ze weer als nieuw zijn. De term refurbished betekent dan ook eigenlijk gereviseerd. Reviseren wil zeggen dat de telefoon gecontroleerd wordt en zo nodig gecorrigeerd. Dit kan dus ook bij telefoontoestellen. Zo wordt onder andere de batterij en de software van de telefoon gecontroleerd. Als een onderdeel of meerdere onderdelen niet werken, worden deze vervangen door originele onderdelen. Als het goed gedaan is moet een refurbished telefoon net zo goed werken als een nieuwe telefoon. Het onderscheid valt dan bijna niet te maken. Een refurbished telefoon kent zo zijn voordelen. Ze zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe telefoons. Daarnaast zijn ze professioneel gereviseerd en krijg je meestal een goede garantie.

Beide telefoons kunnen uiteindelijk gebreken hebben. Bijvoorbeeld wanneer het scherm barst. Een telefoonreparatie in Geleen kan er dan weer voor zorgen dat je telefoon gemaakt wordt. Nadat je bij telefoonreparatie in Geleen bent geweest is je toestel weer gemaakt. Dat wordt dan niet refurbished genoemd, maar gewoon een telefoon die gerepareerd is.