Verschillen tussen een participerende persoonlijke lening en het leasen van een auto

Wanneer u een auto wilt aanschaffen, maar dit financieel nog niet helemaal mogelijk is, dan is geld lenen met een autolening een optie die u kunt overwegen. Hierin zijn meerdere opties mogelijk. Een populaire optie is het leasen van een auto. Naast het leasen is het ook mogelijk om een participerende persoonlijke lening af te sluiten om een auto aan te schaffen. Wat is nou precies het verschil en wat past het beste bij uw wensen en behoeften? Middels dit artikel gaan wij dat vraagstuk voor u beantwoorden.

Wat is een participerende persoonlijke lening?

Met een participerende persoonlijke lening leent u als particulier van een zakelijke onderneming. Dit is mogelijk voor een aantal doeleinden. Denk hierbij aan een renovatie van uw woning, een huwelijk, studiekosten en natuurlijk de aanschaf van een (tweedehands) auto.

Hierbij wordt er dus een bepaald gedrag geleend om een auto aan te schaffen. De auto is dan volledig in uw bezit, alleen heeft u hierna een lopende schuld lopen bij de desbetreffende instantie.

Wat is een lease contract?

Een leasecontract is een schriftelijke overeenkomst tussen de leasemaatschappij en de klant, waarin is vastgelegd dat de klant de auto tegen een vast maandelijks bedrag gebruikt. Deze auto is nog steeds eigendom van de leasemaatschappij.

Zowel zakelijke contracten als private leasecontracten zijn overeenkomsten tussen twee partijen. De overeenkomst heeft betrekking op het gebruik van goederen (zoals auto’s). In deze overeenkomst worden de voorwaarden rondom het lease type vermeld. Eventuele andere afspraken worden vermeld in het leasecontract.

Met een leasecontract ben je dus géén eigenaar van de auto. Het brengt wel enige voordelen met zich mee. U heeft volledig inzicht in uw autokosten, omdat de wegenbelasting, verzekering en het onderhoud inbegrepen zijn in het contract. Als de auto naar de garage moet krijgt u ook een leenauto, waardoor u nooit zonder auto zit. Door deze voordelen liggen de kosten ook hoger.

Wat is het verschil?

Met een lening betaalt u alleen het geleende bedrag met de aflossing en hiermee heeft u de mogelijkheid een auto aan de schaffen. Met een leasecontract komen er veel extra’s bij, waar u uiteraard ook voor moet betalen.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD