Verschillen tussen sandwichpanelen en andere panelen

Inhoudsopgave

Het gaat goed met jouw bedrijf en het is tijd voor een uitbreiding! Wat gaaf! Het is tijd voor het bouwen van een nieuw distributiecentrum, dit wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen en daarom is het van belang dat je onderzoek doet naar de beste opties voor het kiezen van bouwmateriaal, er komt namelijk erg veel bij kijken wanneer je een pand laat bouwen. Sandwichpanelen zijn hier erg goed voor, de grootste verschillen tussen deze panelen en andere hebben wij voor je op een rij gezet.

Wanneer gebruik je sandwichpanelen

Een uitstekende keuze om te gebruiken bij een bouwproject van bijvoorbeeld een distributiecentrum zijn  sandwichpanelen. De sandwichpanelen bestaan uit een stalen binnen en buitenkant met daartussen in een laag isolatieschuim, hierdoor is het een uitstekende keuze voor wanneer je snel wilt bouwen en als je isolatie belangrijk vindt. Met deze panelen kan je echt alle kanten op, ze zijn namelijk in verschillende vormen, kleuren, dikten en coatings beschikbaar. Hierdoor kan je het pand volledig afstemmen naar jouw wensen. Naast dat de panelen zorgen voor isolatie zijn ze ook nog eens erg brandveilig en isoleren ze ook nog eens geluid. De panelen zijn beschikbaar voor het plaatsen van de gevels, maar ook voor de wanden aan de binnenkant én buitenkant van het pand. 

Ook voor bovenkant van het pand

Naast dat de sandwichpanelen dus goed geschikt zijn voor de gevel en de wanden, is dezelfde techniek ook verkrijgbaar voor het dak van het pand. De panelen zien er natuurlijk anders uit dan de panelen voor de wanden en de gevel, maar de voordelen zijn hetzelfde. Daarnaast zijn de panelen lichtgewicht, voor een dak is dit dan ook ideaal. 

Normale bouwmaterialen

In het verleden werd er bij het bouwen van panden vele andere soorten materialen gebruikt. Voor de buitenkant van distributiecentra werd vaak aluminium gebruikt, en voor de daken vaak kunststof of zelfs nog dakpanelen of dakplaten. Het grootste verschil met de bovengenoemde sandwichpanelen is dus vooral dat die panelen erg ontwikkeld zijn op isolatie. Aluminium wat vaak gebruikt wordt is helemaal niet goed geïsoleerd, dit kan hoge stookkosten opleveren omdat het hele pand hierdoor in de winter ijskoud kan worden en in de zomer erg heet. Voor sommige goederen kunnen zulke temperatuurwisselingen zelfs schade opleveren, dit kan dus erg slecht zijn voor de voorraad. Daarnaast zijn sandwichpanelen vele malen lichter en dus makkelijker te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *