Verschillen tussen streamen en downloaden

Je hebt van vroeger vast wel eens meegekregen dat downloaden eigenlijk illegaal is en niet mag, maar je het toch deed. Je bent dan geen crimineel of iets dergelijks, dat was gewoon de tijd van toen. Tegenwoordig wordt er nog steeds veel gedownload, maar je kunt ook streamen. Ze hebben een aantal dingetjes gemeen. Ze bieden namelijk beiden de optie om bestanden van het internet af te halen. Echter zijn er heel wat meer verschillende dan overeenkomsten. Weet jij wat de belangrijkste verschillen zijn tussen twee? Wij wel!

Wat is downloaden ook al weer?

Ben jij op internet een film, videoclip of afbeelding tegen gekomen, dan kun je deze downloaden. Wat je dan doet is dit bestand volledig opslaan op je eigen pc of harde schijf. Vervolgens kun je die weer naar je mobieltje of tablet overzetten. Je hebt dan geen internet meer nodig om de foto te openen of het clipje af te spelen. Je hebt verschillende downloadplatformen op het internet. Een bekende was altijd piratebay, maar deze is offline gehaald. Het grote nadeel van downloaden is dat sommige vormen ervan, zoals eerder vermeld, verboden zijn. Ook neemt een gedownload bestand ontzettend veel opslagplaats in op je laptop of computer. Download je niet via een Wi-Fi verbinding, dan raak je ook nog eens veel data kwijt. Het kost namelijk wel wat om zo’n bestand van het internet te halen.

En streamen?

Streamen is echt pas sinds, pak ‘m beet, een jaar of 5/6 populair. Althans voor het grote publiek. Kijk maar naar bekende bedrijven en streamingdiensten als Spotify en Netflix, zij bouwen hun hele business rondom het streamen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de razendsnelle internetverbindingen van de 21e eeuw, deze zorgen ervoor dat je direct kunt beginnen met kijken, in het geval van Netflix, of met luisteren, in het geval van Spotify. Je hoeft dus niet meer te wachten op een download. Het komt wel een voor dat je problemen krijgt met streamen op een bekend platform en dat je nummerklantenservice.nl weer moet inschakelen, maar vaak kun je het probleem ook zelf oplossen. Onthoud dat streamen werkt via internet. Mocht een streamingdienst het niet doen, dan is er waarschijnlijk iets mis met het internet van je apparaat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *