Verschillen tussen trouwen en een geregistreerd partnerschap

Veel verloofde stellen staan al snel voor de keuze of ze willen trouwen of een geregistreerd partnerschap aan willen gaan. Voor je hier een keuze in maakt is het belangrijk om te de verschillen de weten. Met name twintigers en dertigers kiezen veelal om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Toch is er juridisch gezien nog maar weinig verschil tussen deze twee vormen van huwelijk. De belangrijkste afspraken over ouderschap, bezit en erfrecht zijn namelijk hetzelfde. Toch zijn er wel een aantal verschillen. Lees snel verder dan leggen we het je uit.

Een geregistreerd partnerschap

Kies je voor een geregistreerd partnerschap dan zal je eerst langs de gemeente moeten gaan om dit aan te melden. Op zijn vroegst twee weken later kom je hier nog eens terug. In het bijzijn van minstens twee getuigen zal je vervolgens een verklaring ondertekenen. In deze verklaring staan een aantal afspraken. Deze afspraken gaan over het erfrecht en de verdeling van alle bezittingen. Kinderen die geboren worden na het voltrekken van een geregistreerd partnerschap worden automatisch aan de partner toegewezen. Dus je hoeft je partner niet te registreren als vader. Dit is toch wel een voordeel van het geregistreerd partnerschap.

Trouwen

Trouwen kan je in sommige opzichten wat romantischer noemen. Je geeft elkaar het ja-woord en belooft elkaar trouw. Deze huwelijksbelofte is voor veel stellen erg belangrijk en een van de redenen om voor het trouwen te kiezen. Maar het grootste verschil tussen de twee is toch wel als je het huwelijk wilt beëindigen.

Beëindigen huwelijk

Een geregistreerd partnerschap is gemakkelijk te beëindigen dan als je bent getrouwd. In het laatste geval moet het huwelijk namelijk door de rechter worden beëindigd. En dit kost tijd en geld. Een geregistreerd partnerschap kan je beëindigen via een notaris of advocaat. Alleen in het geval van minderjarige kinderen of als je er samen niet uitkomt, kan je naar de rechter stappen.

De mooiste bruidsmode bij bruidsmode Maastricht

Of je nu gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, een trouwjurk kan je in beide gelegenheden dragen. Dit is dus niet exclusief voor paren die trouwen. Ben je op zoek naar een mooie bruidsjurk? Bezoek dan eens Maastricht. Deze prachtige oude stad is al een uitstapje op zich. Hier vind je prachtige boetieks voor bruidsjurken. Dus ben je op zoek naar bruidsmode, Maastricht is de plek waar je moet zijn.

Een bruidsjurk outlet voor paren met een laag budget

Een huwelijk is niet goedkoop, welke vorm je ook kiest. Toch is er een manier om het zo goedkoop mogelijk te maken. In veel gemeentes is er één dag in de week dat je gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap kunt aangaan. Meestal is dit de maandagochtend. Maar ook de kleding van beiden is een grote kostenpost. Het kan al gauw in de duizenden euro’s lopen om bruid en bruidegom van mooie kleding te voorzien. Een bruidsjurk outlet biedt hier de oplossing voor. In een bruidsjurk outlet vind je prachtige jurken tegen een betaalbare prijs. Ideaal dus als je hier op wilt besparen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *