Verschillen tussen 4G en 5G

Inhoudsopgave

Je hebt er vast wel eens van gehoord, 4G en 5G. We hebben het dan natuurlijk over de snelheid van onze internet verbinding op de telefoon. 5G, wat ook wel het 5e generatie netwerk wordt genoemd, is vele malen sneller, dan het 4G zoals we dat voorheen kende. Maar welke verschillen zijn er eigenlijk allemaal tussen deze beide en wat werd er voor de introductie van 4G eigenlijk gebruikt? Om je een idee te geven, nemen we je in dit artikel stap voor stap mee in de verschillen tussen 4G en 5G, maar leggen we je ook uit wat het exact is en welke voorgangers ze hebben gehad. Dus wil jij hier meer over weten, dan hebben wij een aantal handige weetjes voor je op een rijtje gezet.

Wat is er voor 5G?

Voordat 5G daadwerkelijk werd geintroduceerd, kende we natuurlijk eerst 4G, 3G en ook zelfs 2G. 2G, wat ook wel bekend staat onder de naam GSM netwerk, werd voor het eerste in ons land in 1992 gelanceerd. Dit netwerk was geschikt om te kunnen bellen zonder dat hier een draad of kabel voor nodig was en konden er ook tekstberichten worden verstuurd, die we destijds SMS’jes noemden. Nadat 2G 9 jaar actief is geweest, werd het 3G netwerk uitgerold. Die netwerk, wat UMTS  werd genoemd, bood veel meer mogelijkheden dan het 2G zoals we dit daarvoor kende.

Welke verschillen zijn er met 4G?

Tijdens het online sim only vergelijken, heb je vast gezien dat je kunt kiezen uit 4G of 5G. Het grootste verschil zit hem in deze in het feit dat je te maken hebt met een hele andere snelheid. Dit is dan dus ook direct het verschil waarom de mensen kiezen voor 5G. Sterker nog, bij de grote providers heb je niet eens meer een keuze. Het is zelfs zo, dat waar een 4G verbinding snelheden haalde tot 100 Mbps, haalt een 5G verbinding tot wel 10 Gbps. Dit is maar liefst 100 keer sneller, waardoor ook de onderlinge communicatie tussen apparaten een flink stuk sneller kan. Door deze snellere communicatie kunnen grotere bestanden nog sneller worden verstuurd.

Hoe kies je het geschikte abonnement?

Los van het feit of je nu kiest voor 4G of 5G, zijn er natuurlijk nog allerlei andere factoren om rekening mee te houden tijdens het afsluiten van een abonnement. Afhankelijk van de provider die je kiest is het mogelijk dat je een bepaalde snelheidsbeperking hebt, maar ook te maken krijgt van een fair use policy. Dat wil zeggen dat je snelheid na een bepaald aantal mb’s wordt verlaagd, zodat ook de rest van de gebruikers op een normale manier gebruik kan blijven maken van het netwerk. Om dit te kunnen ‘omzeilen’, is het aan te raden om te kiezen voor een onbeperkt abonnement. Dit kost dan maandelijks misschien wel wat meer, maar hoef je nooit meer bang te zijn dat je tijdens het streamen van je favoriete film of serie op Netflix ineens geen internet meer hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *