Verschillen tussen een fotograaf en een photobooth

Inhoudsopgave

Hoeveel tijd er ook voorbij gaat, foto’s blijven de beste manier om herinneringen vast te leggen. Het maakt niet uit of het digitale foto’s, polaroids, of anderszins zijn, de mogelijkheid om terug te kijken op een speciaal moment is onbetaalbaar.

Daarom is het belangrijk om selectief te zijn in de fotografie voor uw speciale gelegenheden. Om een weloverwogen keuze te maken over wie en wat u gaat gebruiken om uw evenement vast te leggen, moet u het verschil begrijpen tussen een fotohokje / photobooth en een professionele fotograaf.

Laten we dus eens kijken naar de rol van zowel een professionele fotograaf als een fotohokje voor uw evenement, en hoe elk van hen belangrijk is.

Laten we eerst elke dienst afzonderlijk onder de loep nemen:
De rol van een professionele fotograaf op uw evenement

Professionele fotografen worden vaak ingeschakeld bij grote evenementen en mijlpalen zoals bruiloften.

Een professional weet meestal alles over het vastleggen van momenten op een manier die de kijker meeneemt naar dat exacte moment.

Jaren later kunt u erop rekenen dat professionele fotografen u duidelijke, onbelemmerde beelden hebben gegeven van speciale momenten die u nog jaren kunt delen.

Professionele fotografen hebben verstand van zaken als belichting, scherptediepte en belichting. Ze kunnen naar een moment kijken, in welke omgeving dan ook, en zich daaraan aanpassen zodat de kiekjes die ze maken, perfecte fotografische herinneringen worden.

Professionele fotografen zijn meestal mobiel op uw evenement. Dat betekent dat ze rondlopen en foto’s maken tijdens het evenement. Ze gaan vaak op in de achtergrond, zien dingen die anderen misschien niet zien en leggen die momenten voor altijd vast in een foto.

Zie een professionele fotograaf bijvoorbeeld als een vlieg op de muur bij een bruiloft. Zij hebben een scherp oog voor het vangen van spontane momenten die de emotie van een moment kunnen uitdrukken. Vaak leggen zij gasten vast die genieten, dansen en geheime kussen tussen de bruid en bruidegom.

Professionele fotografen gaan vaak op in het evenement en worden niet vaak opgemerkt. Ze worden een vlieg op de muur die toekijkt, luistert en foto’s maakt van momenten die voor altijd zullen voortleven.
Verschillende soorten professionele fotografie

Fotografie is een kunst, en professionals zijn getalenteerde en begaafde personen die u steeds weer kunnen meenemen naar uw favoriete herinneringen, lang nadat het evenement is afgelopen.

Maar net als elke kunstenaar hebben fotografen hun eigen, individuele stijl. Sommige fotografen zijn traditioneler dan anderen, sommige zijn artistieke journalisten, of zijn gespecialiseerd in openhartige foto’s. Sommigen zijn trots op hun verhaal en brengen een boodschap over in een foto.

De oplossing? Zorg ervoor dat u zich kunt vinden in de stijl van uw fotograaf voordat u hem inhuurt.

Als u een fotograaf voor uw evenement selecteert, bekijk dan zijn of haar portfolio en zoek er een die past bij de toon en stijl van uw evenement. Als het klikt met uw fotograaf, zult u tevreden zijn met de manier waarop hij uw evenement in zijn foto’s weergeeft.

Een fotograaf kiezen

Als je weet dat elke fotograaf een bepaalde stijl (of twee) heeft waarin hij uitblinkt, is het gemakkelijker om een shortlist van potentiële fotografen voor je evenement samen te stellen. Zodra u weet welke stijl u mooi vindt, kunt u vragen stellen om het aantal fotografen nog verder te beperken.

Vergeet niet dat de rol die uw fotograaf op uw evenement speelt uiterst belangrijk is, en niets is zo teleurstellend als foto’s terugkijken die niet aan uw verwachtingen voldoen. Daarom kun je het beste de volgende vragen overwegen voordat je een fotograaf inhuurt:

  • Wat is hun favoriete type evenement om te fotograferen?
  • Met wat voor soort evenementen (en thema’s) hebben jullie ervaring?
  • Wat voor soort apparatuur gebruikt u?
  • Wat is inbegrepen in het pakket?
  • Hoe worden de foto’s geleverd na uw evenement?
  • Hoeveel fotografen zijn inbegrepen?
  • Kan ik jullie portfolio zien?

De rol van een fotohokje op jouw evenement

Nu je alles weet wat je moet weten over professionele fotografen, kijken we naar de andere helft van evenementenfotografie: fotohokjes.

De meeste fotohokjes zijn stationaire kiosken die zelf foto’s maken, zonder een professionele fotograaf (hoewel er wel een begeleider kan zijn).

De foto’s die bij fotohokjes worden gemaakt, zijn vergelijkbaar met de foto’s die je misschien in een winkelcentrum met je vrienden hebt genomen. Je maakt je klaar, poseert, een timer telt af en de foto wordt gemaakt. Daarna krijg je een afdruk van een reeks foto’s.

Foto’s genomen met een cabine kunnen ook digitaal worden opgeslagen en gedeeld op sociale media. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om fotohokjes.

De foto is belangrijk, ja, maar de ervaring is een van de belangrijkste aspecten van een fotohokje op een evenement. In feite dient het niet alleen om herinneringen vast te leggen, maar ook om te entertainen.

Gasten vinden fotohokjes een nostalgische en persoonlijke ervaring. Met een fotohokje staat er geen fotograaf achter de camera, wat de cameraschuwe gasten op hun gemak stelt. In plaats van te poseren voor een persoon achter de camera, is het gewoon een machine die de foto maakt.

Fotohokjes zijn instant entertainment, wat betekent dat gasten hun afdrukken of digitale bestanden onmiddellijk kunnen krijgen, ze mee kunnen nemen naar hun tafel en meteen van hun aandenken kunnen genieten.

Ten slotte kunnen uw gasten met een fotohokje niet alleen kopieën van hun foto’s krijgen, maar hebt u ook kopieën waarvan u na het grote evenement kunt genieten!
Verschillende soorten fotohokjes

Terwijl professionele fotografen verschillende stijlen hebben, hebben fotohokjes verschillende opties. U kunt kiezen voor soorten cabines die passen bij uw behoeften en uw publiek. Bijvoorbeeld, In Light Photo Booths in Chicago heeft een verscheidenheid aan verschillende soorten cabines om uit te kiezen.

Photobooth mogelijkheden

The Social Photo Booth: Maakt prachtige foto’s, gifs en boomerangs die klaar zijn voor de sociale media!

De Luxe Photo Booth: Strak en stijlvol met achtergronden, rekwisieten en aanpassingsmogelijkheden.

De Glam Booth: Met een 8 ft achtergrond brengt dit type stand de rode loper naar uw evenement. De rekwisieten zijn gericht op het glamoureuze gevoel van Hollywood en er is een schoonheidsfilter inbegrepen.

Groen scherm cabine: Fotocabines met een groen scherm zorgen voor een flexibele achtergrond. Dus, waar u ook bent, u kunt zich met één klik naar uw droomlocatie verplaatsen.

Spiegelcabine: Het spiegelhokje tilt fotohokjes naar een hoger niveau met spelletjes, stempels, animaties, aanraakschermen en digitale rekwisieten. De interactieve mogelijkheden van zo’n fotohokje zijn perfect voor wie graag zijn eigen foto’s aanpast.

Gesloten cabines: Weet je nog die photobooths in winkelcentra? Ga terug in de tijd met een soortgelijke ervaring. Gesloten cabines brengen u dicht en persoonlijk bij uw vrienden, collega’s en familie… plus het is een beetje meer privé dan sommige andere cabines.

De verschillende soorten fotohokjes gaan maar door, en het is belangrijk te weten dat er niet slechts één soort hokje bestaat, en dat sommige beter zijn voor één soort evenement dan andere. Zorg er dus voor dat je de verkoper van je photobooth kent, en de opties die hij voor jouw evenement kan bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *