Verschillen tussen BB cream en CC cream 

Inhoudsopgave

BB cream is een marketingterm en staat voor Blemisch Balm cream. Het staat voor smetbalsem die met name gemaakt zijn om te dienen als foundation, vocht inbrengende crème en zonnebrandcrème. De term CC cream is ook een marketingterm en is bedacht in navolging op de BB cream ook wel Beauty Balm genoemd. De verschillen tussen BB cream en CC cream zijn niet eenduidig, maar er zijn wel nuances te zien. 

CC cream 

Bij CC cream ligt er een accent op het effect qua kleurcorrectie. CC staat voor ‘colour correcting’ of ‘complexion correcting’. Met name zie je in de marketinguitingen terug, dat een CC cream er mee voor is gemaakt om de huidskleur egaal te maken. Er zijn echter ook BB crèmes die dit effect hebben en de verschillen tussen CC-crèmes en BB-crèmes zijn ook nog eens afhankelijk van het merk dat de crème uitbrengt. Helemaal zwart-wit is het verschil dus niet. 

De eerst CC cream is in 2010 uitgebracht door het merk Rachel K. Over het algemeen zegt men dat een CC cream beter dekt en extra geschikt is voor als je een vale huid hebt. Het werkt namelijk heel erg goed om huidissues te verdoezelen. Wat ook kenmerkend is voor CC cream is, dat de textuur lichter is dan een BB cream. 

BB cream 

BB cream is een getinte hydraterende crème, meer dekkend dan bijvoorbeeld een normale ’tinted moisturizer’ en het beschermt tegen de zon. De bescherming tegen de zon, helpt ook tegen huidveroudering. BB cream is ooit ontwikkeld in Duitsland. Tegenwoordig is het erg bekend in Azië. Daarnaast is Blemisch Balm ook steeds bekender in Noord-Amerika en Europa. Hoewel bb cream ook werkt als foundation, gebruiken sommige mensen het als een primer. BB cream is in tegenstelling tot een CC cream wat meer bedoelt als verzorging en voor het voorkomen van problemen met de huid. BB cream is wat vettiger dan CC cream. 

BB cream of CC cream 

Het verschilt zoals gezegd per merk wat men precies onder BB cream of CC cream verstaat. Beide creams zijn geschikt voor een gevoelige huid. Over het algemeen kun je wel bepaalde tendensen bespeuren. Zo is CC cream meer geschikt voor een vette of rode huid. Daarnaast is het ook geschikt voor als je oneffenheden zoals puistjes wil maskeren. 

Een BB cream is daarentegen bijzonder geschikt voor als je een wat onzuivere huid hebt met bijvoorbeeld soms zwarte puntjes. Ook krijg je van BB cream een gezonde glans op je gezicht. BB cream helpt soms bij het verdoezelen van rimpels en CC cream werkt bij het wegwerken van bijvoorbeeld ouderdomsvlekjes.