Verschillen tussen boks coaching en boks training

Inhoudsopgave

Je hebt vast wel vaker gehoord dat iemand een boks training of -coaching les gaat volgen. Boksen wordt gezien als een zeer efficiënte sport. Het is namelijk niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gezondheid. Boksen kan ook mentaal zwaar zijn, waardoor je dit ook kunt trainen. Buiten dat er veel verschillende soorten bestaan heb je ook de keuze uit een coaching- of een trainingssessie. Voordat je begint met het beoefenen van deze sport is het belangrijk om te kijken wat het beste bij jou past. Hieronder worden de verschillen uitgelegd, zodat jij weet wat je moet kiezen.

Coachen VS trainen

Om het verschil tussen boks coaching en -training te begrijpen, moeten we eerst kijken naar de verschillen tussen trainen en coachen. Tijdens een training ligt de nadruk op het aanleren van een vaardigheid door middel van instructies. Er is één trainer die de vaardigheid aanleert en aanstuurt waar nodig. Een training vindt plaats in een groep waarbij de kandidaten instructies krijgen. Als het gaat om coachen, dan bepaalt de persoon die gecoacht wordt zelf wat hij/zij wilt leren en wat de doelen zijn. Een coaching sessie wordt meestal één op één gegeven. Samen kijken de coach en de zogenoemde coachee wat de leerweg gaat worden. Er hoeven geen overbodige zaken besproken te worden, maar er wordt gebruik gemaakt van een rechtstreekse aanpak. Het verschil zit dus vooral in de aanpak; coaching is direct, training is een algemeen. Daarnaast bepaalt bij coaching de kandidaat zelf waar hij/zij in wilt verbeteren terwijl er bij een training een vaardigheid wordt aangeleerd. Mocht je dus al het een en ander kunnen, is het slimmer om een coaching sessie te plannen. Je behaalt zo ook een stuk sneller je resultaten.

Boks training en boks coaching

Net zoals een gewone coaching sessie, is ook een boks coaching sessie een één op één moment tussen een coach en coachee. Jij bepaalt wat je wilt leren en gaat samen met je coach aan de slag. Coaching bij boksen gaat vaak om het mentale gedeelte, omdat hier intensieve begeleiding het beste voor is. Echter, het kan ook zijn dat er aan een bepaalde techniek gewerkt moet worden. Dan is de coaching meer op het fysieke gedeelte gericht. Een training is, zoals genoemd, in een groep mensen. Iedereen leert hetzelfde doordat de trainer instructies geeft. Hoewel er geen sprake is van één op één begeleiding, zorgt de trainer er ook voor dat jij snel beter wordt en de techniek onder de knie krijgt. Wil je graag een boks training of – coaching volgen? Kijk dan op https://www.bokscoaching.nl/ Zij bieden verschillende vormen van training en coaching aan.