Verschillen tussen een Scandinavisch en een Frans interieur

Wanneer je ooit je huis (opnieuw) hebt ingericht weet je vast veel af van de keuzestress wanneer het gaat om de stijl van het interieur. Er is te veel om uit te kiezen en alles heeft natuurlijk zijn eigen schoonheid. Erg populair zijn de Scandinavische en Franse interieurs, die veel overlap, maar ook ontzettend veel verschillen hebben. Wat de kenmerken van de twee zijn en welke verschillen er zijn leggen we je hieronder haarfijn uit!

Scandinavisch

Als je van rust, eenvoud en minimalisme houdt, dan is een Scandinavisch interieur de beste keuze voor jou. Binnen deze stijl staat functionaliteit voorop; alleen wat nodig is wordt gebruik van gemaakt. Geen grote bank met veel kussens en geen andere accessoires dus. Er wordt echter wel enkel gebruik gemaakt van kwalitatief hoge en comfortabele meubels. De poten van bijvoorbeeld banken of stoelen zijn vaak dun, maar zijn gemaakt van kwalitatief goed hout. Hierdoor kunnen de meubels zo lang mogelijk mee, waardoor je erg minimalistisch en milieuvriendelijk kan wonen. Niet alleen de meubels, maar ook de kleuren stralen rust uit. Door deze neutrale kleuren te combineren met natuurlijke materialen wordt toch een warme uitstraling gecreëerd. Denk hierbij aan kleuren als wit, beige en grijs in combinatie met hout of wol. Er worden vaak maximaal drie kleuren gekozen, die door het hele huis gebruikt worden. Daarnaast hebben de huizen in Scandinavië veel lichtinval. Er zijn dus veel ramen aanwezig. Doordat er gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren lijkt alles nog een stuk lichter.

Frans

Denk je bij een Frans interieur aan een wijnmeubel? Dan zit je niet helemaal fout, maar deze mooie stijl bevat nog veel andere unieke onderdelen. Een Frans interieur wordt omschreven als een zachte en romantische stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van accessoires in combinatie met unieke sierlijke meubels. Denk hierbij aan een grote bank, bekleed met een prachtige stof met daarbij een ronde salontafel met sierlijke vormen. Binnen de Franse interieurstijl wordt er vaak een combinatie gemaakt van modern en antiek. Hierdoor wordt de chique stijl gecreëerd waar de Fransen voor staan. Wil je helemaal voor het Frankrijk gevoel gaan? Kies van voor een wijnmeubel zoals een barkruk van kurk met metalen poten. Niet is toch beter dan om een lekker glas Franse wijn op een wijnmeubel, in je Franse interieur te drinken.

Welke kies jij?

Een Frans interieur is het tegenovergestelde van een Scandinavisch interieur. In een Frans interieur wordt namelijk gebruik gemaakt van ronde vormen, in plaats van minimalistische strakke vormen. Ook wordt er bij een Scandinavisch interieur weinig gebruik gemaakt van accessoires, terwijl deze binnen een Frans interieur overal te vinden zijn. Houd je van een gezellige, maar toch chique uitstraling? Dan kies je voor een Franse stijl. Ben je meer van het lichte, minimalistische interieur? Kies dan voor de Scandinavische stijl.