Verschillen tussen brochure en magazine

Inhoudsopgave

Een brochure en een magazine of zijn beide publicaties, maar ze zijn niet hetzelfde. De twee worden vaak met elkaar verward of als een en hetzelfde product beschouwd. In deze blog proberen we het onderscheid tussen een brochure en een tijdschrift te verduidelijken. Je kunt ze hieronder in zijn geheel lezen.

Wat is een brochure?

Een brochure is een verzameling gevouwen stukken die aan de rug aan elkaar geniet zijn. Deze vellen worden meestal op elkaar gestapeld en dan aan de rug geniet. Geniete brochures worden zo genoemd. Als er veel pagina’s zijn, kun je ook kiezen voor een vastgemaakte binding (genaaid). Een gelijmde brochure wordt vaak gemaakt als er veel pagina’s in moeten zitten.

Een met lijm ingebonden brochure is een gelijmde brochure. Tenslotte kun je je brochures laten inbinden met wire-o. Een wire-o is een spiraalbinding. Wire-o is een soort spiraalbinding die verschillende voordelen heeft. De pagina’s kunnen met deze bindwijze gemakkelijk omgeslagen worden. Dit komt van pas als je de lezer in staat wilt stellen er later nog in te schrijven.

Een folder is een alternatief voor een brochure. Een folder kent doorgaans maar twee tot zes pagina’s.

Wat is een magazine?

Magazine is de Engelse benaming voor tijdschrift. Het is een publicatie die informatie en amusement biedt aan zijn lezers. Doogaans worden magazines periodiek gedrukt. Het komt verscheidene keren per maand/jaar uit, telkens met nieuw materiaal. Je kunt een tijdschrift herkennen aan de inhoud, die ook betaalde reclame bevat. Tijdschriften zijn meestal gebonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *