Verschillen tussen de Lenovo ThinkBook en de Lenovo ThinkPad

Inhoudsopgave

De Lenovo ThinkBook en de Lenovo ThinkPad zijn 2 laptop modellen van Lenovo. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de 2 laptops. Hieronder zullen we de eigenschappen van beide laptops beschrijven en vervolgens het belangrijkste verschil uitleggen.

Lenovo ThinkPad

De Lenovo ThinkPad is een van de oudste modellen van Lenovo. De Lenovo ThinkPad heeft dan ook meerdere generaties en is steeds doorontwikkeld. De moderne ThinkPad laptops hebben een mooie balans gevonden tussen prestaties en functionaliteit. Zo zijn de nieuwste Lenovo ThinkPad laptops standaard voorzien van de nieuwste Intel Core i5 processor. Dit maakt dat de laptop snel is en dat de alledaagse werkzaamheden gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn de Lenovo ThinkPad laptops standaard voorzien van 8GB Ram geheugen, dit maakt dat de laptops goed gebruikt kunnen worden voor multitasking. Verder zijn de Lenovo ThinkPad laptops standaard voorzien van een SSD harde schijf, dit maakt dat bestanden snel laden en dat je laptop snel opstart.

Lenovo ThinkBook

De Lenovo ThinkBook lijkt ook veel gebieden wel op de Lenovo ThinkPad. Het grootste verschil is dat deze laptop wat nieuwer is en over het algemeen meer gericht is op het hogere segment. Zo is de hardware vaak net wat krachtiger, is de laptop net wat mooier afgewerkt en over het algemeen iets luxer. De laptop is verder ook standaard voorzien van een i5 processor, 8GB RAM en een SSD schijf. Het grote verschil is alleen dat er meer varianten zijn met betere specificaties. Verder is de Lenovo ThinkBook ook uitgerust met een goede accuduur, perfect dus als je op meerdere verschillende plekken werkt. We raden de Lenovo ThinkBook laptop vooral aan als mensen een laptop zoeken voor een wat hoger budget die net waar meer power heeft dan de gemiddelde laptop.

De belangrijkste verschillen

Het belangrijkste verschil tussen deze 2 laptops is dus dat de ThinkBook wat nieuwer, luxer en voor een wat hoger segment geschikt is dan de ThinkPad. Verder heeft hij ook een wat moderner design en zijn er meer mogelijkheden om de laptop te upgraden naar betere specificaties. Toch zijn beide laptops erg goed geschikt voor de standaard alledaagse werkzaamheden, we raden beide laptops dan ook zeker aan. De ThinkPad is ideaal voor als je wat minder budget te besteden hebt en alledaagse taken uit gaat voeren. Heb je wat meer budget te besteden en ben je opzoek naar een laptop die net wat meer power heeft dan raden we de ThinkBook aan.