Verschillen tussen de verschillende autoverzekeringen

Inhoudsopgave

Bij het bepalen welke verzekering het beste past bij jouw auto, is het goed om te weten welke soorten verzekeringen we allemaal kennen en welke verschillen er zijn.. WA, beperkt casco en allrisk waarbij het om volledig casco gaat. Hoe uitgebreider de autoverzekering, hoe duurder de verzekering is. Je hebt lang niet altijd de meest volledige dekking nodig. Om te bepalen welke verzekering het beste bij jouw situatie past hebben we de 3 verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

WA-Dekking

Deze dekking is minimaal verplicht bij een auto. Dit is de verzekering met de minste dekking. In deze wordt alleen de schade vergoed die jij toebrengt aan de andere partij.

Beperkt casco

Deze verzekering, ook wel bekend als de WA+ verzekering geeft net een wat betere dekking dan de WA verzekering. Zo wordt naast de schade die jij toebrengt, ook deel je eigen schade vergoed. Hierbij moet je denken aan schade bij diefstal en ook ruitschade

Allrisk

Wanneer je een nieuwe auto hebt, dan is een allrisk verzekering de verstandigste keuze.  Veroorzaak je zelf schade, dan vergoedt een allriskverzekering ook de schade aan je eigen auto, naast de verplichte WA-dekking. Afhankelijk van hoe oud je auto is, bepaal je welke verzekering je afsluit. Doorgaans wordt er gekozen voor de volgende leeftijd en bijpassende verzekering voor je auto.

  • Nieuw tot 5 jaar – Allrisk
  • 6 tot 10 jaar – WA+
  • Oude dan 10 jaar – WA verzekering

Wel is het nodige afhankelijk van de waarde van je auto. Ondanks dat je auto 5 jaar oud is, kan deze natuurlijk nog een flinke waarde vertegenwoordigen. Naast leeftijd zijn namelijk ook onderstaande zaken van belang voor je keuze:

  • Hoe waardevast is je auto?
  • Welke risico wil je financieel dragen?
  • De hoogte van je premie
  • Het aantal opgebouwde schadevrije jaren.

Online vergelijken loont

Nadat je voor jezelf hebt bepaald welke verzekering het beste bij jouw en natuurlijk je auto past, is het zaak om te kijken bij welke verzekeringsmaatschappij jij je verzekering onder gaat brengen. Aangezien er natuurlijk enorm veel verschillende verzekeraar zijn, is het raadzaam om deze goed met elkaar te vergelijken. Er zit namelijk nogal verschil in prijs, maar ook in de algemene voorwaarden. Online je auto verzekeren is daarom verstandiger, dan direct bij de eerste beste verzekeraar je verzekering af te sluiten. Het kan namelijk heel goed zijn dat je met een beetje goed zoeken een verzekeraar vindt die op jaarbasis tot wel enkele tientallen euro’s voordeliger kan zijn.

Tot slot

Het vinden van een geschikte autoverzekering is lastiger dan veel mensen misschien denken. Vooral bij een wat nieuwe auto zit je er natuurlijk niet op te wachten dat je ineens voor een enorme verrassing komt te staan. Dus heb je een Allrisk verzekering, kijk dan ook zeker goed naar de voorwaarden voor wat betreft de nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat je ook na een jaar of zelfs twee jaar de nieuwwaarde van je auto krijgt vergoed. Biedt je verzekering deze mogelijkheid niet en krijg je de dagwaarde, dan is het zaak te kijken naar een andere partij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *