Verschillen tussen dierenartsen

Inhoudsopgave

Wist je dat er meerdere soorten dierenartsen bestaan? Waarschijnlijk niet! Het gaat om de ‘gewone’ dierenarts, de dierenartsen in ziekenhuizen en de dierenarts vak-expert. We gaan je hier nu meer over vertellen.

De gewone dierenarts

Deze arts kan je vergelijken met een huisarts, maar dan voor (huis)dieren. Hij of zij werkt bij een dierenartspraktijk of dierenkliniek. Voor routinecontroles, vaccinaties en een eerste controle ga je bij deze specialist langs. In het geval dat er sprake is van een ingewikkelde medische kwestie kan hij of zij je doorverwijzen naar een dierenarts die op een specifiek onderwerp gespecialiseerd is.

Dierenartsen vak-experts in ziekenhuizen (voor dieren)

Wanneer een diepere diagnose vereist is of er geopereerd moet worden, word je doorverwezen naar een ziekenhuis voor dieren. Hier werken dierenartsen die zich op specifieke vakgebieden, zoals oncologie of darmklachten hebben gespecialiseerd en die jouw huisdier beter kunnen helpen te genezen. Voor de echt ingewikkelde medische klachten en ziektes wordt de hulp van dierenarts-specialisten ingeschakeld, daarover vertellen we je nu meer.

Dierenarts-specialisten werken ook in ziekenhuizen

De dierenarts-specialist is te vergelijken met een specialist in het ziekenhuis voor mensen. Hij heeft de meeste kennis en ervaring. Na de studie diergeneeskunde volgde hij een officiële specialistenopleiding en van hem of haar wordt verwacht zich constant bij te scholen en vakliteratuur goed bij te houden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *