Verschillen tussen DMT en ayuhuasca

Inhoudsopgave

Disclaimer: Ayahuasca en DMT zijn mogelijk illegale stoffen, en we moedigen het gebruik van deze stoffen niet aan en keuren ze niet goed als dit tegen de wet is. We accepteren echter dat er sprake is van illegaal gebruik en zijn van mening dat het aanbieden van verantwoorde informatie over schadebeperking absoluut noodzakelijk is om mensen veilig te houden. Om die reden is deze gids ontworpen. We moedigen het gebruik van dit medicijn niet aan buiten een legale of traditionele context.

Al honderden jaren wordt door inheemse volken in Zuid-Amerika ayahuasca gemaakt. Ayuhuasca is een thee gemaakt van verschillende soorten planten en de ingrediënten variëren per locatie. Ook het brouwproces is variabel, sommige recepten hebben veel complexe stappen die meerdere dagen duren om te maken.

In de traditionele vorm wordt het brouwsel gedronken onder toezicht van een sjamaan, tijdens een genezingsceremonie. Het doel is dat mensen contact kunnen maken met een grotere kracht. Veel mensen verbinden tijdens deze ceremonies met hun oerkrachten en voorouders. Dit komt doordat de planten die in het brouwsel zitten DMT bevat.

DMT

DMT is een molecuul dat wordt gevonden in honderden plantensoorten en waarvan kleine hoeveelheden worden geproduceerd in zoogdieren. Er wordt gezegd dat DMT vrijkomt bij onze geboorte en wanneer we overlijden.

DMT werkt in de hersenen door de neurotransmitter serotonine na te bootsen. Ook de serotoninereceptoren worden geactiveerd, deze worden vooral aangetroffen in de hersendelen die betrokken zijn met emotie, introspectie en zelfbewustzijn.

Personen die DMT gebruikt hebben beschrijven sterke zintuiglijke en visuele hallucinaties. Soms hebben ze het gevoel alsof zij uit hun lichaam treden en in gevaarlijke situaties terecht komen. Ook wordt er gesproken over het bezoeken van andere werelden. De trip van DMT is erg sterk, daarom zijn er alternatieven zoals 5-meo-dmt

Ayahuasca vs DMT

Synthetische DMT komt in de vorm van witte poeder of kristallen. Personen kiezen ervoor om dit spul te verdampen, snuiven, roken of injecteren.

Ayahuasca daarentegen komt in de vorm van een thee, brouwsel of drankje. Het wordt gekookt door een sjamaan en onder toezicht van de sjamaan genomen. Er zullen verschillende voorbereidingen worden getroffen voordat de thee wordt ingenomen. Veel mensen moeten al een maand van te voren een vegan dieet gaan volgen en stoppen met alcohol, cafeïne drugs en seks, anders kan dit gevolgen hebben op de “reis”.

Nadat de ayahuasca is ingenomen zal de sjamaan doormiddel van muziek de personen door de ceremonie heen begeleiden. Veel ceremonies duren dan ook minimaal een weekend.

Verschillende ervaringen

Een ayahuasca ceremonie kan tot wel 6 uur duren. In deze 6 uur maakt met een reis door waardoor zij veel emoties kunnen verwerken en vragen beantwoord krijgen.

Een DMT trip verloopt vrij snel, de effecten duren zo’n 30-45 minuten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *