Verschillen tussen drones en quadcopters

Inhoudsopgave

Als je een beetje bekend bent met drone vliegen dan hoor je regelmatig twee termen: de drone en de quadcopter. Ze worden vaak door elkaar gebruikt, maar is wel degelijk een verschil tussen deze twee termen. En veel mensen weten het verschilt er niet tussen. Daar gaat dit artikel verandering inbrengen. Wist je dat trouwens een veel gevallen een drone certificaat halen verplicht is?

Wat is een drone precies?

Heb je het over drones dan is dat anders dan quadcopters. Je kunt dit zien als een onbemand luchtvaartuig en wordt vaak ingezet in het leger. Dit om te spioneren, filmen, fotograferen en te scannen. Het is zelfs mogelijk om met een drone opdracht te geven in vijandige situaties doelen vanuit de lucht te bombarderen. Daarom zijn deze drones ook een stuk groter dan quadcopters. De maat kan zelfs overeenkomen met een normaal vliegtuigje om de vijand mee te verrassen.

Wat houdt een quadcopter precies in?

Een quadcopter is veel kleiner dan een drone. Dit apparaat kan je gewoon optillen, terwijl dat bij een drone absoluut niet het geval is. Naast dat het een stuk kleiner is, is het ook nog eens een stuk meer wendbaarder. En als hobbyist is het mogelijk om helemaal legaal en zonder problemen de quadcopter te gebruiken. Dit apparaat heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling meegemaakt. Quadcopters in het middensegment kun je daarom vandaag de dag ook uitstekend gebruiken voor het maken van foto’s en video’s. Veel mensen schaffen een quadcopter aan puur voor de hobby. Let wel dat veel mensen het over drones hebben, terwijl het dus eigenlijk om quadcopters gaat.

Drones vs Quadcopters

Heb je het over letterlijk een drone dan is dit niet een apparaat waar als je hobbyist mee kunt vliegen. Dat maakt de benaming van een drone iets verwarrend. Dat gebeurt wel meer als het om massaproducten gaat. Mensen praten bijvoorbeeld ook niet over navigatiesystemen, maar over TomTom. En datzelfde lot heeft de quadcopter ondergaan. Een drone certificaat halen is tegenwoordig in veel gevallen verplicht dus ga niet zomaar vliegen met je drone of quadcopter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *