Verschillen tussen een 4 wieler en quattro duo

Inhoudsopgave

Nu het warme weer is begonnen zie je dat steeds meer mensen de fiets pakken en de weg op gaan om lekker van de zon te genieten terwijl ze wat kilometers afleggen. Tegenwoordig bestaan er ook 4 wieler fietsen en Quattro duo, deze zijn beide speciaal gemaakt zodat jij samen met vrienden en/of familie een leuk dagje uit te hebben, zonder dat je allemaal afzonderlijk op een fiets moet gaan zitten. Beide fietsen maken een dag uit net wat specialer en gezelliger.
Vraag jij je nu af wat de verschillen zijn tussen beide? Hieronder staan beide begrippen en de verschillen uitgebreid beschreven.

Wat is een 4 wieler

Een 4 wieler is een fiets met (zoals de naam wellicht al doet vermoeden) vier wielen. Je fietst met deze fiets net als op een fiets met twee wielen, maar zit er veel stabieler op. Vallen met een vierwieler is haast onmogelijk en doordat je ergonomisch zit gebruik je de juiste spieren.
Vierwielers zie je nog niet heel veel binnen Nederland, maar ze zijn zeker een opmars aan het maken Doe voordat je er een aanschaft wel goed onderzoek, want goedkoop zijn ze helaas niet. Zorg er daarbij ook voor dat je een afspraak maakt bij een bedrijf die de fiets op maat voor je kan maken, want als je het geld dan toch al uitgeeft, kun je het maar beter goed doen.

Wat is een Quattro duo

Een Quattro duo is kort gezegd eigenlijk een 4 wieler fiets voor 2 personen. Met deze fiets kun je samen met je partner, vriend, vriendin of fietsmaatje eindeloos plezier hebben tijdens een fietstocht. Wanneer je behoefte hebt aan wat meer steun, kun je bij er de Quattro duo ook voor kiezen om een rugleuning, opklapbare armsteunen, veiligheidsgordel of balanspadalen met voetbanden extra erbij te nemen. Als fietsen je iets te zwaar valt kun je er zelfs voor kiezen om voor de e-bike versie van de fiets te gaan.

Kortom; er zijn enkele verschillen tussen beide fietsen, maar het voornaamste is het verschil in het aantal personen die tegelijkertijd de fiets kunnen gebruiken. Qua veiligheid en stabiliteit zijn beide fietsen hetzelfde.