Verschillen tussen een afvalcontainer en kliko

Inhoudsopgave

Je kent het wel: die grijze of groene bak op wielen die je elke twee weken langs de kant van de weg zet om het te laten legen. Het is de meest makkelijke manier om afval in te zamelen, scheiden en op te laten halen. Deze bak wordt ook wel een afvalcontainer, rolcontainer of kliko genoemd. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen een afvalcontainer en een kliko?

Het verschil tussen een afvalcontainer en een kliko

Vraag je je af wat het verschil tussen een afvalcontainer een een kliko is? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: er is namelijk geen verschil tussen een afvalcontainer en een kliko. Een kliko is namelijk een afvalcontainer van het bekende merk Kliko. Er zijn verschillende merken van containers verkrijgbaar, maar Kliko is simpelweg de meest bekende. Een kliko is dus een afvalcontainer, maar een afvalcontainer hoeft dus geen kliko te zijn.

Het belang van containers om afval te scheiden

Elk huishouden en elk bedrijf produceert afval. Het is belangrijk om je afval goed te scheiden, hierdoor minimaliseer je de productie van restafval. Dit is erg belangrijk, want de verwerking van restafval is een zware belasting voor milieu. Wil je graag je steentje bijdragen voor een schonere wereld, dan is het belangrijk om de restafval container zo leeg mogelijk te houden. Je kunt dit eenvoudig doen door je afval zo goed mogelijk te scheiden. Zorg er daarom voor dat je als bedrijf over meerdere containers beschikt, zoals een voor glas, plastic, gft en restafval.

Eenvoudig afval scheiden met containers in verschillende kleuren

Als onderneming kun je gemakkelijk afval inzamelen en scheiden met behulp van rolcontainers. Bij het bestellen van meerdere containers is het belangrijk om te inventariseren hoeveel restafval je gemiddeld produceert en hoe vaak je de containers wilt laten legen. Rolcontainers zijn beschikbaar in diverse maten en kleuren. Kies voor elke afvalstroom een andere kleur. Hierdoor maak je het jezelf en je werknemers een stuk gemakkelijker om te zien in welke container welk afval weggegooid kan worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *