Verschillen tussen een Chi stijltang en een stoom stijltang

Inhoudsopgave

Wil jij graag een nieuwe stijltang kopen? Dan vraag jij je wellicht af of de Chi stijltangen of stoomstijltangen, zoals Remington stijltangen een betere keuze zijn voor jou. Je komt het te weten in deze blog. Want wij zetten alle verschillen voor jou op een rij!

Kwaliteit

Allereerst is er een verschil op vlak van kwaliteit. De beste chi stijltangen zijn kwalitatiever dan de doorsnee stoomstijltangen. Want de hitteplaten zijn gemaakt van keramiek en hebben een titanum afwerking. Dankzij deze combinatie gaat een Chi stijltang erg lang mee.

Een kwalitatieve stoomstijltang heeft vaak ook platen met een keramische coating. Maar deze zijn niet voorzien van een laagje titanium. De kans dat een Chi stijltang heel wat langer meegaat, is dus erg groot. Dit soort stijltang wordt dan ook vaak door professionals gebruikt.

Werking

Werking

Beide soorten stijltangen hebben als doel om je haar steil te maken. Alleen gebruiken ze daarvoor een verschillende techniek. Een stoomstijltang gebruikt namelijk stoom, terwijl een chi stijltang gebruikmaakt van ionentechnologie.

Beide soorten stijltangen hebben ook afgeronde platen, zodat je er ook krullen in je haar mee kunt maken. Elke Chi stijltang biedt je deze mogelijkheid, maar bij een stoomstijltang is dit niet altijd het geval.

Snelheid

Een groot verschil tussen een Chi en stoomstijltang is dat deze eerst soort veel sneller de juiste temperatuur bereikt. Een Chi stijltang is namelijk al in slechts 40 seconden opgewarmd. Je kunt deze dus meteen gebruiken. Daardoor verlies je geen tijd. Bij een stoomstijltang moet je doorgaans wat langer wachten om hem te kunnen gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Chi stijltangen zijn erg gebruiksvriendelijk dankzij hun kabel van maar liefst 3 meter.

Dat is vrij lang in vergelijking met de meeste andere stijltangen. Daarnaast heeft hij keramische platen die draaibaar zijn en een klittenband waarmee je de snoeren bij elkaar houdt.

Ook is een Chi stijltang voorzien van een reeks handige knoppen. Met de stand-by knop doe je de stijltang aan en uit. De M-knop laat je wisselen tussen de diverse standen. En de plus en min knop laat je de temperatuur instellen. Ook andere stijltangen zijn voorzien van verschillende knoppen, maar de meeste zijn toch net iets minder handig.

Prijs

Doorgaans is een Chi stijltang iets duurder dan een stijltang op stoom. Maar als je een duurdere stoomstijltang van een goed merk kiest, kost deze je bijna evenveel. Het prijsverschil hangt dus af van het model.

Chi of stoom stijltang kopen?

Of je nu het best een Chi of stoom stijltang koopt, hangt af van je eigen voorkeuren. Wil je de meest goedkope stijltang? Dan is een Chi niets voor jou. Maar als je het belangrijk vindt dat je stijltang snel opwarmt, is een Chi stijltang de beste optie. Deze soort stijltang gaat ook langer mee en is net iets handiger. Wat verkies jij?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *