Verschillen tussen een chino en pantalon

Inhoudsopgave

Heb je je weleens afgevraagd wat het verschil is tussen een chino en een pantalon? Je zou je er eens in kunnen verdiepen en ga dan ook eens kijken naar de mooie wollen pantalons voor heren. Veel mensen zijn vaak in de war en denken dat een chino een pantalon is, dit komt omdat ze zoveel op elkaar lijken. Maar er zijn wel duidelijke verschillen op te merken. Daar gaan we dan ook wat dieper op in zodat jij duidelijk het onderscheid kunt maken!

Een chino, wat is dat precies?

Als we het hebben over een chino, dan bedoelen we daarmee een stijlvolle broek en deze heeft een aantal kenmerken die echt daarbij horen zoals een rits, twee steekzakken aan de voorzijde en één of twee paspelzakken aan de achterzijde. Dit kan dan met een knoopje zijn maar dat hoeft niet. Een chino is ook altijd gemaakt van katoen en deze kun je casual dragen en formeel. Je zou dus kunnen zeggen dat je als je voor een chino kiest, kiest voor netjes en comfortabel in één outfit. Als je dan nog een paar sneakers eronder wil dragen, dan heb je een sportieve look, en dat maakt het dan ook erg veelzijdig!

De verschillen tussen een chino en een pantalon

De stof is één van de grote verschillen tussen een chino en een pantalon. Een pantalon wordt gemaakt van polyester of van wol en is vaak ook wat dunner. De zakken zijn minder opvallend en kunnen ook voorzien zijn van een vouw in het midden van de broekspijp. Een chino kan ook voorzien zijn van een klein muntzakje, bij een pantalon is dat niet het geval.

De stijl is ook nog een van de verschillen. Als je denkt aan een nette outfit, dan denk je toch echt aan een pantalon. Deze worden dan ook veelal gedragen gecombineerd met een colbert of een pak. In ieder geval draag je het met een overhemd. Je zou er ook nog een stijlvolle trui over kunnen dragen als je van een casual smart look houdt. Een chino kun je eenvoudiger combineren, dit kan namelijk ook met een polo, een T-shirt of met een blouse.

Welke lengte kies je?

Het is van belang dat je de juiste lengte kiest, dit geldt voor een pantalon en een chino. Zorg daarom dat je weet welke lengte je nodig hebt en dan kun je eenvoudig online shoppen wat je nodig hebt. Bij twijfel eerst even goed meten of laten meten en dan je keuze doorgeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *