Verschillen tussen een high tea en afternoon tea

Inhoudsopgave

De term ‘high tea’ is erg bekend in Nederland. Veel vrouwen gaan regelmatig met vriendinnen of familieleden high-tea’en. Dit betekent eigenlijk gewoon gezellig samen zijn, verschillende soorten thee drinken onder het genot van etagères met zoete en hartige hapjes. Er bestaat echter ook een ‘afternoon tea’ en deze term is in ons land veel minder bekend. Wat zijn de verschillen tussen een high tea en een afternoon tea. Via Hightea.nl kun je in ieder geval in Nederland genoeg adressen vinden om te genieten van een heerlijke en gezellige high tea.

Zoals hierboven beschreven kennen we allemaal de high tea in ons land. Maar wat is nu eigenlijk een afternoon tea. Deze term is al vroeg ontstaan in Engeland bij een hertogin. Zij dronk ’s middags thee met een aantal zoete en hartige hapjes. Dankzij de ontwikkeling van de gaslamp, gingen mensen vroeger later eten en duurde de middag dus langer. Om de honger ’s middags tegen te gaan werd de afternoon tea bedacht.

Verschillen tussen een high tea en afternoon tea

Een afternoon tea wordt in Engeland voornamelijk gezien als lichte snack tijdens het drinken van thee. Een high tea is echter bijna een maaltijd qua hoeveelheid. Een high tea bestaat vaak voornamelijk uit zoete hapjes en ook enkele hartige hapjes. Vaak bevat een high tea scones, muffins, taartjes, quiches, wraps, sandwiches en andere lekkernijen.

Afternoon tea etiquette in Engeland

De oorspronkelijke etiquette voor een afternoon tea bestond altijd uit het drinken van thee met je pink omlaag, het neerleggen van een servet op je knie en niet vergeten om de theezeef te gebruiken tijdens het inschenken van de thee. Ook werd het zeker niet gewaardeerd als er een mobiele telefoon op tafel lag. Dat werd als asociaal richting je gasten beschouwd.

High tea’s in Nederland

Zoek locaties in Apeldoorn op HighTea.nl als je van plan bent om binnenkort met vriendinnen of familie heerlijk te gaan genieten van een high tea op een leuke locatie in de buurt van Apeldoorn. De meeste high tea’s in Nederland bevatten diverse soorten thee en zoete en hartige hapjes in een sfeervolle ambiance.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *