Verschillen tussen een lounge chair en een kamerstoel

Inhoudsopgave

Lastig he, het kiezen van een mooie kamerstoel! Vandaag vertellen we je over de verschillen tussen een lounge chair en een kamerstoel.

Ze kunnen erg op elkaar lijken, maar worden niet tot dezelfde categorieën stoelen gerekend. Vandaag zullen we je helpen om ze allebei te identificeren.

Voor deze dynamiek zullen we de kenmerken van elk afzonderlijk laten zien, met als referentie een symbolische stoel in elke categorie, dat wil zeggen, voor de fauteuil zullen we de Barcelona stoel als referentie nemen en voor de fauteuil zullen we de Pori kamerstoel nemen.

Laten we er eens induiken!

De fauteuilstoel / lounge chair

Een fauteuil is een type stoel dat gemaakt is om aan meer formele behoeften te voldoen, zoals lezen, en om zo comfortabel te zijn om te ontspannen dat je er zelfs een dutje in kunt doen.

Ze worden meestal in woonkamers geplaatst – daar komt hun naam vandaan – en fungeren als een centraal punt dankzij hun opvallende en comfortabele eigenschappen.

Hoe herken je een loungestoel / lounge chair?
Dat is heel gemakkelijk! Laten we eens kijken naar deze een Eames Lounge Chair.

Barcelona Chair

De Eames Lounge Chair, ookwel bekend als de Barcelona Chair, kent een gebogen L-vorm en staat niet recht zoals een normale stoel. Deze vorm is gemaakt met het doel dat wanneer je gaat zitten je je op de een of andere manier uitgenodigd voelt om te ontspannen.

Dus als je een stoel met zo’n vorm ziet, zal het wel een lounge stoel zijn, maar! Hier komt het onfeilbare bewijs… De lounge stoel is NIET verstelbaar, ze zijn oorspronkelijk gemaakt met de gebogen vorm en ze blijven in een permanente liggende positie die niet kan worden aangepast door de gebruiker, dit betekent dat je niet kunt aanpassen aan de hoogte die je wilt.

De fauteuil of kamerstoel

Een fauteuil is een comfortabele stoel, meestal gestoffeerd, met zijsteunen voor de armen van een persoon.

Dit is zo eenvoudig als de naam doet vermoeden, een stoel met armen – de maten van de armen variëren – die gewoonlijk deel uitmaakt van een woonkamer, strategisch geplaatst om bij de andere inrichtingsstukken te passen of hij kan worden gebruikt om het ontwerp van de kamer aan te vullen of te contrasteren.

De armen van een kamerstoel bewegen in perfecte harmonie met de gebogen rug, boven een onderstel van verchroomd staal of hout. Deze fauteuil kan ook op een accentfauteuil lijken, het verschil tussen beide is dat de accentfauteuil geen armen heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *