Verschillen tussen afval tijdens tuinonderhoud

Veel mensen hebben het idee dat groenafval en ook tuinafval exact hetzelfde is. Maar is dit wel zo en zo nee, wat zijn dan eigenlijk de verschillen tussen beide? Om je een idee te geven, hebben we beide hieronder verder voor je uitgelicht en benoemen we ook de verschillen en eventuele overeenkomsten mochten deze er zijn. We kunnen het ons namelijk heel goed voorstellen, dat het wellicht lastig is om de verschillen tussen beide te kunnen begrijpen. Stel je bent in je tuin aan het werk, dan kom hier natuurlijk allerlei afval vandaan. Onkruid, wellicht wat bloemen die hun beste tijd hebben gehad en allerlei andere takken die nog in de grond verstopt zaten. 

Afval tijdens het onderhoud van je tuin

Wanneer je in de tuin aan het werk bent, dan is dit meestal omdat je tuin wel een flinke onderhoudsbeurt kan gebruiken. Met andere woorden, het onkruid staat veel te hoog en ook de planten kunnen we wat extra liefde gebruiken. Tijdens het schoffelen van je tuin, zal je merken dat er allerlei verschillende soorten afval vrijkomen. Zo zal het heel goed kunnen zijn, dat je alleen wat onkruid hoeft te wieden, dan kan het prima in de gft container. Maar pak jij het wat drastisch aan en moeten er ook muurtjes worden weggehaald? Dan is een container huren een verstandige keuze. Ondanks het feit dat het onder tuinafval valt, kun je stenen logischerwijs natuurlijk niet in je gft container gooien.

De verschillen

Waar je zult denken dat er dus uit je tuin veelal groenafval komt, is dit dus niet altijd het geval. Daarom is het dus ook belangrijk, dat je groenafval en tuinafval niet met elkaar verwart. Het kan dus heel goed zijn, dat jij je volledige tuin leeghaalt en er dus ook stenen, graszoden en allerlei andere materialen vrijkomen die afgevoerd dienen te worden. Goed om te onthouden is, dat alle afval wat jij uit je tuin haalt, wordt gezien als tuinafval. Dit betekent dus ook, dat stenen op dat moment worden aangezien voor tuinafval. Je kunt je wel voorstellen, dat het niet de bedoeling is om dit in de groente ton te gooien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *