Verschillen tussen kunststof pallets en houten pallets

Inhoudsopgave

Wanneer jij als bedrijf veel vervoert en ook op slaat op pallets, dan heb je de keuze om dit te doen op kunststof paletten, maar ook op houten paletten. Ondanks het feit dat de keuze helemaal aan jezelf is, blijkt in de praktijk dat dit een best lastige kan zijn voor veel ondernemers. Naar de houten pallets, zien we dat ook kunststof varianten veel worden gebruikt. Uiteraard hebben beide soorten zo z’n voordelen, maar ook nadelen. Het is vaak afhankelijk van allerlei verschillende factoren om uiteindelijk te kunnen bepalen welke nu het meest geschikt zijn voor jouw onderneming. Om je een eind op weg te helpen, hebben we de verschillen voor je op een rijtje gezet.

Houten pallets

Houten pallets worden doorgaans het meeste gebruik in de logistiek en niet voor niets. Als we kijken naar de voordelen van deze pallets, dan zijn dat er een flink aantal. Je kunt je voorstellen, dat hout natuurlijk allereerst eenvoudig te recyclen is, waardoor het dus ook direct een bijdrage heeft aan een beter milieu. Daarnaast is het grote voordeel aan hout, dat je het ook relatief eenvoudig zelf kunt herstellen. Het kan namelijk altijd voorkomen, dat een pallet bijvoorbeeld bij het uithalen met een vorkheftruck beschadigd raakt. Aangezien een houten pallet uit verschillende planken bestaat, zijn ze gemakkelijk zelf te repareren. Naast alle voordelen, is het ook goed om te kijken naar de nadelen van een houten pallet. Eén van de nadelen van hout, is dat het een natuurlijk product is. Dit betekent dus, dat het bij bijvoorbeeld regen kan gaan schimmelen. 

Kunststof pallet

Kunststof pallets hebben in tegenstelling tot houten pallets logischerwijs een stuk minder onderhoud nodig. Waar hout behandeld dient te worden, is dit met kunststof niet noodzakelijk. Of deze manier kun je ze dus prima buiten laten staan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze bijvoorbeeld beginnen te schimmelen. Daarnaast zijn pallets van kunststof ook in allerlei verschillende maten verkrijgbaar, waardoor je ze perfect kunt afstemmen op de afmeting van je vrachtwagen en uiteraard de stellingen. Ook is het reinigen van deze pallets een stukje gemakkelijker. Doordat deze pallets geen vocht op kunnen nemen, hoef je ook niet bang te zijn om ze buiten te bewaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *