Verschil tussen bedrijfscoach en ondernemerscoach

Er zijn enorm veel verschillende coaches. Het aanbod in verschillende coaches is enorm divers en breed. Dat is ook niet zo vreemd. Er is altijd een behoefte om ons zelf te ontwikkelen. Het is een menselijke behoefte die vanzelf zijn werk doet als er in de primaire, secundaire en tertiaire behoeften wordt voorzien. Oftewel: Als je eten, drinken, slaap, onderdak, zekerheid en lieve goede mensen om je heen hebt. Is het een logisch natuurlijk gevolg om zelf te groeien en te ontwikkelen. Dat verklaart misschien waarom we zien dat in landen waar het relatief goed gaat, veel meer met zelfontplooiing bezig zijn.  In deze  blog gaan we het hebben over twee soorten coaches die allebei met ondernemen en ondernemers te maken hebben. Namelijk, bedrijfscoaching en ondernemerscoach.

 

Wat doen bedrijfscoaches?

Een bedrijfscoach helpt een individu, team of een organisatie om beter te functioneren. Wat het precies behelst om een “beter functionerend” bedrijf te zijn laten we even in het midden. Het kan werkelijk van alles betekenen. Een bedrijfscoach analyseert de bedrijfsprocessen en het personeel. Het neemt alle bedrijfsdoelen in acht en loopt vaak een paar dagen mee met het bedrijf om echt een goed beeld te krijgen van wat er moet gebeuren! Zoals bijvoorbeeld “coachingstraject Limburg“. Daarna formuleert hij of zij als het goed is een strategie om de bedrijfsprocessen, waar het nog niet strookt, goed te kunnen optimaliseren.

 

Wat doen ondernemerscoaches?

In tegenstelling tot bedrijfscoaches die zich richten op het bedrijf, focust de ondernemerscoach zich uitsluitend op de ondernemer zelf. Je kijkt samen met een ondernemerscoach naar wat er goed gaat en waar het nog niet zo goed loopt.  Samen met de ondernemerscoach stel je een plan van aanpak op om op persoonlijk vlak te verbeteren en te groeien. Een coach hebben heeft als voordeel dat je scherp gehouden wordt en dat je gedwongen wordt te reflecteren aan jezelf te werken en niet alleen maar te blijven doen wat je toch al deed. Daarnaast kan een ondernemerscoach een adviserende rol spelen en je helpen met het maken van beslissingen en het regelen van bepaalde zaken.

 

Conclusie

Het verschil tussen een bedrijfscoach en een ondernemerscoach is dat een bedrijfscoach zich focust op de gezondheid van een organisatie en een ondernemerscoach zich echt focust op persoonlijke ontwikkeling en vebetering.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *