Verschillen tussen een motor en een elektrische scooter

Inhoudsopgave

Heb jij je ooit al een afgevraagd wat nou eigenlijk het verschil is tussen een motor en een elektrische scooter? Na het lezen van deze blog heb je een duidelijk antwoord! Er zit namelijk wel degelijk verschil tussen de 2 vervoersmiddelen. Natuurlijk zit er al een groot verschil tussen een motor en een scooter, maar het verschil tussen een motor en een elektrische scooter is nog groter, en hebben we het niet alleen over het model.

 

Vermogen

Laten we beginnen met de elektrische scooters. Bij elektrische scooters heb je meestal 2 soorten, een die 25 kilometer per uur gaat en een die 45 kilometer per uur gaat. Een motor heeft een topsnelheid van 100 tot 110 kilometer per uur, daar zit dus ook een groot verschil in. Maar natuurlijk was het al algemeen bekend dat een motor veel meer pk heeft.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt een grote rol bij de 2 vervoersmiddelen. Het is algemeen bekend dat auto’s en andere voertuigen veel CO2 uitstoot hebben wanneer ze rijden. Elektrische voertuigen hebben dat stukken minder doordat ze geen benzine of diesel gebruiken bij het rondrijden. Een elektrische scooter kopen is dus al veel beter voor het milieu dan het kopen van een motor. Natuurlijk moeten we met z’n alle aan de wereld denken en een steentje bijdragen, ook al kan dat even een flinke investering zijn.

 

Accu

Natuurlijk zit er ook een verschil in de accu van een motor en elektrische scooter. Een elektrische scooter heeft dan ook eigenlijk een batterij die opgeladen moet worden, net zoals bij een Tesla. De accu is de reden dat jou motor kan opstarten. In de accu zitten platen lood en loodoxide in een bad met een zwavelzuuroplossing dat ervoor zorgt dat de accu beschikt over stroom. De accu kan leeglopen, dan verdwijnt het zwavelzuur. Zo zie je dus dat er zelfs in de manier hoe ze vooruit komen verschil zit. De vraag is nu, zou jij een elektrische scooter kopen of een motor?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *