Verschillen tussen trimmer en scheerapparaat

Inhoudsopgave

Voor degenen die het nog niet wisten: om je gezichtshaar bij te werken heb je keuze uit een trimmer of een scheerapparaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon scheermesjes of een razor kopen, maar daar gaan we het vandaag even niet over hebben. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen een trimmer een scheerapparaat: maar wanneer koop je nu welke?

Voor tips voor baardverzorging zou je eens een bezoek moeten brengen aan de Baard Man. Deze site staat vol met handige informatie voor het onderhouden van een baard.

Wat is een trimmer?

Met een trimmer trim je het gezichtshaar weg. In tegenstelling tot een scheerapparaat houd je er geen glad scheerresultaat aan over, maar dat wil je waarschijnlijk ook niet. Een trimmer, ook wel een baardtrimmer genoemd, wordt vaak gebruikt door mannen met een baard of met stoppels. Dit is tegenwoordig erg in en dus kopen steeds meer mannen een (baard)trimmer.

Een baardtrimmer is ook een stuk goedkoper dan een scheerapparaat. Zo koop je al een baardtrimmer vanaf 50 euro, terwijl je voor een goed scheerapparaat van Philips al gauw enkele honderden euro’s neer moet leggen.

Vaak heb je bij een trimmer meerdere lengte-instellingen. Zo kun je zelf bepalen hoeveel milimeter je wilt behouden.

Wat is een scheerapparaat?

Met een scheerapparaat ga je voor een glad resultaat. Je haalt het apparaat over je gezicht en een goed scheerapparaat haalt dan alle haartjes weg. Bij de aanschaf van een scheerapparaat kun je kiezen uit twee apparaten: een Philips scheerapparaat of een Braun scheerapparaat. Beiden maken gebruik van verschillende technieken.

  • Philips scheerapparaat: met dit scheerapparaat maak je ronde bewegingen.
  • Braun scheerapparaat: hiermee ga je van boven naar beneden.

Wat prettiger is hangt natuurlijk van jou af. Beide fabrikanten beweren overigens dat je een scheerapparaat prima kunt gebruiken om mee te trimmen. Er zit namelijk een uitklapbare precisietrimmer op. Maar dit is niet helemaal de waarheid, aangezien deze uitklapbare trimmers heel slecht werken in vergelijking met een echte baardtrimmer.

Een scheerapparaat is veel duurder, omdat het veel moeilijker is een apparaat te ontwerpen die alle haartjes verwijderd zonder de huid te irriteren dan een apparaat die en deel van de haartjes verwijderd. Er zijn vandaag de dag ook trimmers en scheerapparaten in één mocht je regelmatig van look willen veranderen.

Conclusie: welke past bij mij?

Welke het beste bij jou past hangt af van je baardgroei en of je een baard of stoppels wilt laten staan. In het laatste geval kies je voor een trimmer en indien je graag een glad resultaat wilt kies je voor een scheerapparaat. Wie voor het aller gladste resultaat wilt gaan kiest overigens voor een razor of een scheermes, hiermee krijg je een gladder resultaat dan bij een scheerapparaat maar dan is de kans op irritatie wel een stuk groter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *