Verschillen tussen een normale disco en een silent disco

Disco

Inhoudsopgave

De disco is een begrip dat al sinds het eind van de jaren 70 populair is. Sterker nog; doordat disco in zoveel mediavormen door de decennia heen is verschenen, is het iconisch geworden. Tegenwoordig heb je echter ook een silent disco. Maar wat is dit begrip dan precies? En wat zijn de verschillen tussen een silent disco en een normale disco? In deze blog leggen we dit aan je uit zodat je weet welke optie het beste voor je is.

Wat een normale disco is

In de eerste plaats is het goed om te weten wat een normale disco is. Dit is een plek waar mensen samenkomen om op de dansvloer te genieten van verschillende stijlen en genres muziek, die door Dj’s wordt gedraaid. De muziek wordt verspreid door een luidsprekersysteem, waardoor iedereen kan meedansen. De sfeer wordt vaak extra opgezweept met lasers en speciale lichteffecten die de hele ervaring nog specialer maken.

Wat is een silent disco

Ten tweede is het goed om te weten wat een silent disco is. Een silent disco is een type muziekfeest waar deelnemers draadloos naar muziek luisteren via hun draagbare audio-apparatuur. Deelnemers dragen speciale headsets die bij elkaar passen en ze kunnen kiezen uit verschillende kanalen met verschillende soorten muziek, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren van de omroeper of het selectievakje. Omdat iedereen geluid via zijn eigen koptelefoon hoort, blijft het geluid beperkt tot de ruimte waarin je bevindt, waardoor er geen overlast voor andere bezoekers is. Hier of op andere vergelijkbare plekken is het huren van een silent disco mogelijk.

De verschillen

Verder is het handig om te beseffen wat de verschillen zijn tussen een normale disco en een silent disco. Het grootste verschil is de manier waarop muziek wordt verspreid; in een normale disco wordt muziek gedraaid via luidsprekers, terwijl bij een silent disco  muziek wordt afgespeeld via een draadloos audio-apparaat. Ook de geluidsdichtheid is anders; bij een normale disco is het meestal erg luid, terwijl de decibels bij een silent disco beperkt blijven tot de ruimte waarin je verblijft.

De voordelen en nadelen

Als laatste is het interessant om de voordelen en nadelen van beide opties te beschouwen. Een normale disco zorgt ervoor dat je de muziek direct kunt ervaren, wat een geweldige ervaring is. De luide muziek zorgt ook voor een energieke sfeer en het dansplezier is ongeëvenaard. Aan de andere kant kan het geluid ook als een nadeel worden gezien, omdat het soms te luid is voor bepaalde omstandigheden. Bij een silent disco kun je met meer mensen samen zijn in één ruimte en het geluid blijft beperkt tot de ruimte waarin je verblijft. Maar aan de andere kant is dit minder leuk voor mensen die niet graag een koptelefoon dragen. Echter is dit maar een beperkt aantal mensen.

Benieuwd naar meer verschillen in het muziekgenre? Lees hier over de verschillen tussen FM en dab+

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *