Verschillen tussen een plantentafel en een moestuintafel

Inhoudsopgave

Ben jij iemand die graag tuiniert, die houdt van planten in de tuin en in huis en die zelf regelmatig met de vingers in de aarde wroet, dan is investeren in een plantentafel of een moestuintafel een goed idee. Beide zijn verhogingen waarop je je favoriete planten kunt groeien en tentoon kunt stellen, maar ze hebben verschillende doeleinden.

Hier lees je meer over het verschil tussen plantentafels en moestuintafels en hun voordelen. We gaan daarna verder in op de situaties waarin je de ene gebruikt en de situaties waarin je beter in de andere investeert.

Wat is een plantentafel?

Een plantentafel is een standaard of een rek, specifiek bedoeld voor het dragen van planten. Deze zet je in huis neer, om je mooie planten en bloemen perfect te presenteren. Uiteraard kan je met de beste plantentafel ook je balkon of tuin opfleuren en daar voor groene decoratie zorgen. Waar je je plantentafel ook plaatst, je creëert er een sfeervolle omgeving mee waar jouw planten en bloemen optimaal tot hun recht komen.

De voordelen van een plantentafel

Met een plantentafel creëer je een plek om je planten en bloemen neer te zetten. Ze zijn vaak mooi vormgegeven en worden geleverd in een stijl die past bij jouw interieur of smaak. Je hebt geen vensterbank, dressoir of plank meer nodig om jouw planten in de schijnwerpers te zetten.

Wat is een moestuintafel?

Een moestuintafel is ook een verhoging waarop je gewassen plant, maar dit keer zijn dat geen planten of bloemen, maar verse groenten of kruiden. Deze zet je buiten neer, ook op je balkon, en je kunt tuinieren zonder dat je moet bukken. Met de beste moestuintafel kweek je perfecte groenten, zoals sla, erwten, tomaten en wortels. Je gebruikt ze ook voor kruiden en voor enkele fruitsoorten. Denk dan bijvoorbeeld aan basilicum, peterselie en aardbeien.

De voordelen van een moestuintafel

Kies voor een moestuintafel en je profiteert van een aantal belangrijke voordelen. Iedereen kan namelijk verse groenten, kruiden en fruit telen, zonder dat je daar een (moes)tuin voor nodig hebt. Je plaatst ze gemakkelijk waar je ze wilt hebben en hoeft niet te bukken terwijl je aan het tuinieren bent. Ongedierte en slakken geven je minder overlast en de moestuintafel heeft een handig afwateringssysteem. Zo kun je bijvoorbeeld marva of sopropo kweken in je moestuin. Het is dan wel handig om de verschillen tussen marva en sopropo te kennen.

Wat is beter: een plantentafel of een moestuintafel?

Plantentafels en moestuintafels schaf je aan in verschillende situaties. Hier vind je een aantal voorbeelden van wanneer je de één en wanneer je de ander kiest.

Plantentafel

  • Voor gebruik binnen en buiten.
  • Presenteer je mooiste planten en bloemen als stijlvol onderdeel van je interieur, balkon- of tuinontwerp.
  • Combineer verschillende planten en bloemen met elkaar zodat ze volop kunnen worden bewonderd.

Moestuintafel

  • Voor gebruik op balkon, in je kas of in je stadstuin.
  • Voor het telen van groenten, fruit en kruiden, ook als je geen grond hebt.
  • Ideaal als je niet wilt bukken, als je een rolstoel gebruikt en als je onkruid onder controle wilt houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *