Verschillen tussen een rouwboeket en rouwstuk

Inhoudsopgave

Uiteraard hoop je niet snel een rouwboeket of rouwstuk nodig te hebben. Helaas blijkt er toch wel eens een rouwboeket of rouwstuk nodig. Je denkt misschien dat dit hetzelfde is, maar er zitten wel degelijk verschillen tussen een rouwboeket en rouwstuk. Lees hieronder meer over de verschillen.

Rouwboeket

Een rouwboeket heeft vaak een platte achtergrond zodat het eventueel ook op een kist gelegd kan worden. Het nadeel van een rouwboeket is wel dat het geen water op kan nemen als het uit het water is gehaald. Laat een rouwboeket daarom zolang mogelijk in het water liggen om te zorgen voor een boeket dat langer mooi blijft. Bedenk van tevoren zelf ook alvast wat voor bloemen je in het rouwboeket wilt hebben. Hield diegene van fleurige bloemen of juist van bloemen met zachte kleuren? Heb je geen voorkeur? Laat de bloemist dan zelf een rouwboeket samenstellen. Je kunt ook online rouwboeket bestellen. Dit geeft je alle tijd om een passend boeket uit te kiezen en te bedenken welke tekst je op het lint wilt zetten.

Rouwstuk

Bij een rouwstuk worden er bloemen in een stuk oase oftewel schuim gestopt wat zich al heeft volgezogen met water. Daardoor blijft een rouwstuk vaak langer mooi dan een rouwboeket. Bij een rouwstuk kan er net als bij een rouwboeket worden gekozen voor meerdere soorten bloemen. Heb jij een bepaalde herinnering aan een bepaalde bloem bij de overledene? Geef dit dan aan zodat er rekening mee gehouden kan worden bij het samenstellen van een rouwstuk.

Zorg er tevens voor dat je, zowel een rouwboeket als een rouwstuk tijdig besteld. Je wilt uiteraard niet het risico lopen dat het stuk wat je hebt laten samenstellen niet op tijd klaar is. Dat zou namelijk erg zonde zijn. Geef daarom ruim op tijd de opdracht door aan de bloemist met jouw persoonlijke wensen duidelijk vermeld. Wil je graag een boodschap aan het stuk of boeket hangen? Vraag dan of de bloemist er een lint omheen kan fabriceren, zodat je een kleine boodschap of quote op het lint kunt zetten en de overledene op de ultieme en meest mooie manier de laatste eer kunt bewijzen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook het verschil tussen een traditionele en moderne uitvaart.