Verschillen tussen ICT en IT

Inhoudsopgave

ICT en IT zijn twee termen die vaak door elkaar gehaald worden en inwisselbaar lijken. Toch zijn dit twee verschillende betekenissen en is het lastig om de exacte betekenis te achterhalen. De termen zijn namelijk wel nauw aan elkaar verwant. ICT advies is dan ook iets anders dan IT advies bijvoorbeeld. Hier wordt verteld wat IT en ICT is en wat de verschillen zijn.

De betekenis van IT

Dit is informatietechnologie en het houdt zich grotendeels bezig met de methoden en hulpmiddelen die voornamelijk gebruikt worden bij het verwerken, verzamelen en sharen van diverse info. IT wordt beschouwd als een subcategorie van ICT. Dit is een zakelijke context die gaat over coderen, programmeren, gegevensconversie, opslagmiddelen, systeemanalyse en -ontwerp.

De betekenis van ICT

Dit betekent informatie- en communicatietechnologie. Dit is een uitbreiding van IT. ICT heeft betrekking op de verschillende soorten communicatietechnologie die verbinding zorgen voor de mensen. ICT heeft een hiërarchie die bestaat uit: economische ontwikkeling, economische sector, onderwijs en zakelijk wat IT is.

Bij ICT kan je aan digitale apparaten denken waarmee je kan communiceren zoals: telefoons, laptops, computers, printers en het werken in de Cloud. ICT gaat niet alleen over het aanleveren van apparatuur, maar ook over beheer. Al deze ICT omgevingen moeten namelijk up to date blijven. Hierbij moeten werkplekken worden ingericht en collega’s moeten altijd bereikbaar zijn.

Nederland loopt ver voor op andere landen als het gaat om ICT. Door de tijd waar we in leven is het erg fijn als je als land ver ontwikkeld bent op dit gebied en daarom is dit op het moment ook zo belangrijk. Het is om die reden ook een goed idee om een ICT studie te gaan volgen.

De verschillen tussen IT en ICT

Het eerste verschil is dus dat ICT een uitbreiding is en betrekking heeft op alle communicatietechnologie. IT is zakelijk en wordt gezien als een subcategorie van ICT. Als je het dus hebt over ICT advies van Gflex dan heb je het over alle communicatietechnologie die mensen verbindt en IT advies gaat over zakelijke aspecten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *