Verschillen tussen een vastgoedmakelaar en een vastgoedhandelaar

Inhoudsopgave

Nederland kent steeds meer verschillende soorten beroepen. Dit geldt al helemaal voor de woningmarkt die momenteel zeer verhit is. Daarbij is de kans groot dat je termen tegenkomt die je niet kent. De meeste mensen weten bijvoorbeeld niet wat het verschil is tussen een vastgoedmakelaar en vastgoedhandelaar. Ben jij een van deze mensen? Maak je dan geen zorgen, want in deze blok kom je precies achter het verschil tussen deze twee beroepen.

Wat is een vastgoedmakelaar?

Een vastgoedmakelaar heeft als taak om te bemiddelen tussen degene die een woning wil kopen en degene die de woning verkoopt. Een makelaar fungeert dus als tussenpersoon voor beide partijen. Het merendeel van de tijd werkt een makelaar voor degene die zijn huis wil verkopen. Een makelaar probeert kopers te vinden voor een huis of appartement dat momenteel te koop staat. Overweeg jij een vastgoedmakelaar in te schakelen? Dan is het slim om te vragen om een gratis schatting van je huis te maken.

Wat is een vastgoedhandelaar?

Een vastgoedhandelaar is een persoon die naarstig op zoek is naar vastgoed om te kopen. Het doel hiervan is om het gekochte vastgoed te verhuren op een commerciële basis, of het vastgoed tegenover een mooie prijs te verkopen. Je wordt pas gezien als een vastgoedhandelaar wanneer jij constant vastgoed koopt en weer verkoopt. Daardoor zijn mensen met dit beroep eenvoudig te herkennen.

Het verschil tussen deze twee termen

Nu je precies weet wat deze twee beroepen inhouden, is het verschil tussen deze twee beroepen inmiddels hopelijk ook een flink stuk duidelijker geworden. Daarbij is het grootste verschil dat een vastgoedmakelaar als tussenpersoon fungeert waarvan men gebruik kan maken van zijn of haar diensten, terwijl een vastgoed handelaar juist een persoon is die voor zichzelf werkt en daardoor geen tussenpersoon is. Bij bijvoorbeeld een vastgoedkantoor in Antwerpen zijn degenen die werken vastgoedmakelaars. Hun klanten kunnen echter vastgoedhandelaren zijn. Zo is er een duidelijk verschil tussen deze twee beroepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *