Verschillen tussen puin en bouwafval

Inhoudsopgave

Wil je een container huren in Amstelveen of in een andere stad? Dan moet je wel de goede container voor de juiste klus hebben. Er zijn namelijk veel verschillen tussen. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen puin en bouwafval. Als het gaat om zogenaamd schoon puin, dan gaat het eigenlijk alleen maar om steen. Daar is een specifieke container voor te huren. Als het gaat om bouwafval, ook wel bekend als sloopafval, dan gaat het om veel meer dan alleen steen. Denk bijvoorbeeld ook aan houten grofvuil.

Wanneer is het bouwpuin?

Als je kiest voor een container huren in Almere op ParidonContainers.nl voor bouwpuin, dan moet je wel weten wat hier allemaal onder valt. Eigenlijk is dit een gemengde vorm van afval. Het gaat om meerdere soorten materialen, die grotendeels recyclebaar zijn. Dit kan dus ook gewoon om steen gaan. Ook kan het hout, metaal, keramiek, plastic en papier of karton zijn. Dit zijn allemaal zaken die in de bouw met grote regelmaat voorkomen. Daarom kan dit vaak ook allemaal samen in een specifieke container voor bouwafval.

Een container voor puin

Als het gaat om puin dan gaat het om alle materialen met steen. Dat kan metselwerk zijn. Ook kan het om beton gaan. Het is wel belangrijk dat er geen ander afval in vermengd zit. Denk ook aan stoffen als olie en asbest. Dit wordt niet geaccepteerd en mag dus niet in de container. Gaat het om zogenaamd schoon puin? Dan is het alleen een vorm van steen. Dit mag dan juist weer wel in deze container worden afgevoerd. Ook gips valt hier bijvoorbeeld wel onder, net als gasbeton.

Wanneer is het schoon puin?

Als gesproken wordt over schoon puin, dan gaat het om materialen die onder puin vallen. Zonder dat er iets anders in zit wat niet als puin wordt gezien. Het kan vooral om materiaal dat bij slopen en renoveren vrijkomt gaan. Denk aan beton-, metsel- of bestratingspuin dat bij een renovatie of reparatie overblijft. Ook resten van beton en metselspecie dat teveel is aangemaakt maar niet is gebruikt wordt als schoon puin gezien. Net als stenen, tegels en trottoirbanden dat allemaal zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *