Verschillen tussen een witte en een zwarte wasmachine

Inhoudsopgave

Er zijn steeds meer nieuwe innovaties op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Waar we eerder voornamelijk wit witgoed (what’s in a name) zagen, is er vandaag de dag steeds meer keuze op het gebied van diverse kleuren voor witgoed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte wasmachine als alternatief voor een witte wasmachine? Wat zijn precies de verschillen tussen witte en zwarte wasmachines? We zochten het voor je uit.

Grootste verschil zit hem in de looks

Wanneer je op zoek bent naar een zwarte wasmachine doe je dit waarschijnlijk niet voor niks. Steeds vaker vinden mensen het prettig om voor een wasmachine te gaan die qua looks net iets beter in hun (bijvoorbeeld donkere) badkamer past dan een standaard witte wasmachine. Dat is direct het grootste verschil tussen witte en zwarte wasmachines; de kleur. Om hier wat dieper op in te gaan, is het goed om te weten waarom wasmachines überhaupt van oorsprong wit zijn. Dat ligt voornamelijk aan het gemak en het schone karakter van de kleur wit.

 

Wit ziet er namelijk erg fris uit en is daarom een neutrale doch schone kleur voor een ruimte waar schoon de boventoon viert. Je wast er immers je kleren, handdoeken, beddengoed et cetera schoon. Vroeger werd de wasmachine vaak in de keuken geplaatst waarbij wit een neutrale kleur was. Daarnaast is de keuze voor wit voor de fabrikanten een eenvoudige manier om de prijs laag te houden. Door voor slechts één kleur te gaan, is het goedkoper om er meerderen van te maken. Ooit is besloten dat dat wit zou worden en dat is eigenlijk niet meer veranderd tot de laatste jaren.

Waarom is er nu wel meer keuze in kleuren wasmachine?

Nu vraag je je misschien af waarom er juist nu wel meer keuze is wanneer we het hebben over de kleuren van een wasmachine. Dat is heel simpel: we zijn vandaag de dag gemiddeld gezien veel meer met ons interieur bezig dan tientallen jaren geleden. De wijze waarop mensen hun interieur inrichten, is heel persoonlijk blijkt uit divers onderzoek. Daarbij kijken we steeds verder en vinden we het ook belangrijk dat de standaard apparaten in huis een mooie look hebben, ook al hebben ze precies dezelfde functies als bijvoorbeeld de witte apparatuur.

Dat zien we niet alleen terug bij de wasmachines, maar ook in de keuken of in het thuiskantoor. Witte apparatuur maakt steeds vaker plaats voor kleurrijke apparaten, zoals een zwarte wasmachine, maar ook een roze koelkast of een groene laptop. Op die manier passen dergelijke items die vooral een gebruikersfunctie hebben mooi in verschillende soorten interieur. Het enige nadeel tot nu toe is dat je wel goed moet zoeken, want er is in verhouding met witte wasmachines nog erg weinig aanbod.

Dit is waarom je zou kunnen kiezen voor een zwarte wasmachine

Het feit dat een zwarte wasmachine in menig interieur beter staat dan een wit exemplaar is voor veel mensen de reden om voor een zwarte wasmachine te gaan. Een wasmachine in deze kleur kan ervoor zorgen dat je net een andere look aan je badkamer of wasruimte geeft; een look waar je misschien wel blijer van wordt dan wanneer het een witte wasmachine zou zijn. Dat zijn niet de enige voordelen van een zwarte wasmachine. Zo kun je ook nog kiezen voor zo’n wasmachine wanneer je:

  • de wasmachine op een plek zet waar een wasmachine snel vies wordt. Denk bijvoorbeeld aan de garage, een schuurtje of de zolder. In dat geval kan een zwarte wasmachine helpen om het geheel iets schoner te laten lijken, omdat je eventuele vlekken minder snel ziet.
  • over andere apparaten beschikt die ook al een zwarte of andere donkere kleur hebben.
  • toe bent aan iets nieuws wanneer het om je wasmachine gaat.

Leuk om te weten: naast een zwarte wasmachine kun je gaan voor een combinatie van zwart met wit. Zo zijn er witte wasmachines te koop met een zwarte trommel.

Conclusie: veel verschillen zijn er niet

Kort samengevat kunnen we concluderen dat er niet veel verschillen zijn tussen witte en zwarte wasmachines. Het is met name de kleur die hét verschil maakt. De functies van een wasmachine blijven namelijk gewoon hetzelfde. De kans is groot dat er door de jaren heen weer nieuwe mogelijkheden zijn met een wasmachine, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam wassen. 

Ook zullen er waarschijnlijk nog wel meer kleuren wasmachines beschikbaar zijn. Wie weet heb je in de toekomst wel een roze wasmachine of ga je juist liever voor een gele wasmachine. De kans is echter groot dat er dan alsnog geen verschil te merken is in bijvoorbeeld een witte, gekleurde en zwarte wasmachine wat betreft functies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *