Verschillen tussen elektrische fietsen

Elektrische fietsen worden steeds populairder. Jong en oud rijden op e-bikes en willen meestal niets. Maar elke e-bike is anders. Welke je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar ook waar je de fiets voor wilt gebruiken is belangrijk. Wil je er elke dag gebruik van maken, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer, of wil je graag een e-bike gebruiken op reis of op vakantie in de omgeving? Hier vertellen we je de belangrijkste kenmerken van verschillende elektrische fietsen. We geven je ook tips waar je op moet letten bij het kopen.

Hoofdcategorieën elektrische fietsen

Je kunt e-bikes grofweg in drie groepen verdelen. Je hebt de standaard e-bike, die is onderverdeeld in tal van modellen. Dan zijn er elektrische bakfietsen en de derde categorie zijn de zogenaamde speed e-bikes. Die laatste zijn bijzonder omdat ze 45 kilometer per uur kunnen halen. Ze hebben blauwe kentekenplaten, berijders moeten een helm dragen en moeten in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. De laatste categorie wordt vooral gebruikt door mensen die de fiets gebruiken voor langere woon-werkverkeer of die liever langere ritten maken.

Welk model e-bike past bij mij?

Er zijn veel verschillende modellen elektrische fietsen. Je kunt kiezen voor een stadsfiets of een mountainbike, om maar twee uitersten te noemen. Wat je kiest, hangt natuurlijk grotendeels af van waar je de fiets voor gebruikt en je persoonlijke voorkeuren. De zitpositie kan licht naar voren of meer rechtop worden gebogen. Sportieve rijders geven over het algemeen de voorkeur aan een voorovergebogen houding. Hier passen fietsen met harde zadels en recht stuur. Mensen die liever rechtop zitten, kiezen voor een e-bike met een licht gebogen stuur en een zachter zadel.

Stadsfiets

Urban e-bikes zijn perfect voor iedereen die korte afstanden wil kunnen pendelen of de fiets vooral wil gebruiken voor stedentrips zoals winkelen, de kinderen naar school brengen of familie en vrienden bezoeken. Deze fietsen zijn comfortabel en redelijk geprijsd.

Elektrische mountainbike

Hou je van een uitdaging, dan ga je natuurlijk voor een elektrische mountainbike. Geweldig voor rijden op ruw terrein, geweldig voor comfortabele beklimmingen en afdalingen. Met deze elektrische fiets kun je op zondagochtend lekker trainen of met je sportieve vrienden een uitdagend parcours rijden in een prachtige omgeving. Vaak zijn onderdelen als mountainbike pedalen, zadel en accu gemakkelijk aan te passen.

Elektrische trekkingfiets

Elektrische trekkingfietsen hebben een derailleur in plaats van een naafversnelling. Hierdoor kun je sportiever rijden. Deze e-bikes zijn ideaal voor lange afstanden, maar ook voor stadsverkeer waar meer nodig is dan alleen een ritje. Als je gewoon meer wensen hebt als het gaat om het kopen van een e-bike, dan is deze categorie zeker het overwegen waard.

Elektrische stadsfiets

De Urban Electric Bike is een fiets voor alle markten. Het heeft een krachtige motor en een batterij die lang meegaat. Je kunt hem gebruiken om in de stad te rijden, maar hij zal je ook vergezellen als je het land in gaat en zal heuvels of tegenwind niet schuwen. Kortom, een e-bike waar je elke dag met plezier op rijdt, waar je eindbestemming ook is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *